Absorptie onder tafel?

Onderstaand antwoord/advies is geschreven om u te helpen bij het oplossen van het geluidsprobleem en is tot stand gekomen op basis van onze expertise en ervaringen van klanten. Bij dit vraagstuk bieden wij geen verdere ondersteuning en kunnen wij geen garantie geven op het resultaat. Toepassing is dan ook op eigen risico.

In een woning is toevoeging van zichtbaar absorberend materiaal vaak niet gewenst. Een veel gestelde vraag is dan ook of absorberend materiaal de galm tegen kan gaan als dit op niet zichtbare plaatsen, zoals onder de tafel, geplaatst wordt. Hierbij onze benadering van dit vraagstuk.

Waarom wel doen?
+ Geringe investering
+ Onzichtbaar

Waarom niet doen?
- Weinig effectief – er is hoe dan ook meer nodig. Alleen bij harde ruimten zonder vloerbedekking kan een verbetering hoorbaar zijn
- Nooit voldoende voor een goede akoestiek
- Er zijn tegenwoordig hele mooie alternatieven die veel beter werken

Wat werkt het best?
Van belang, bij galm en directe reflecties, is dat geluidgolven zo snel mogelijk geabsorbeerd worden om zo geluidweerkaatsingen in de ruimte te minimaliseren. Wanneer materiaal onder de tafel geplaatst wordt moet geluid eerst via de vloer weerkaatsen om geabsorbeerd te kunnen worden. Het resultaat is dat maar een zeer beperkt deel van geluid daadwerkelijk geabsorbeerd wordt door het materiaal, het grotendeel blijft weerkaatsen tussen de wanden, vloer en plafond. Om galm effectief te dempen is het dus van belang absorberend materiaal aan bijvoorbeeld de wanden en/of plafond te plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van een akoestisch wandpaneel of akoestische plafondeilanden.

Ons advies
Een van de door ons in woningen meest verkochte producten is het EASYphoto akoestisch fotopaneel. Dit is een zeer fraaie optie om galm in uw ruimte te verminderen. Omdat u zelf kunt beslissen wat u op het paneel afdrukt kunt u de EASYphoto fotoprint integreren in uw interieurdesign. Indien gewenst is het overigens ook mogelijk om een (neutrale) kleur te gebruiken.

Naast de de EASYphoto akoestische fotoprint bieden wij ook andere producten voor aan de wand om galm tegen te gaan. Ook voor het plafond bieden wij diverse mogelijkheden.

Indien u toch kiest voor absorberend materiaal onder de tafel raden wij aan geen noppenschuim te gebruiken, maar te kiezen voor EASYfoam AC2 of EASYfoam TC2. Dit voelt prettiger aan dan Noppenschuim en werkt akoestisch aanzienlijk beter.