Advies nodig?

Lees onze blog

Het belang van akoestiek in openbare ruimten

Openbare ruimtes zijn over het algemeen rumoerige plaatsen. Vanwege de grote en vaak harde oppervlakken is de nagalm hoog. Het reduceren van de nagalm brengt veel voordelen met zich mee:

  • Spraakverstaanbaarheid verbeteren
  • Verhogen van privacy
  • Gemakkelijker concentratie bij gesprek houden
Lees verder
Thérèse de Boevère
Thérèse de Boevère
Akoestisch specialist

Verbeter de akoestiek in openbare ruimten

In veel openbare ruimten zoals ontvangstruimten, recepties, kantines en/of vergaderzalen is sprake van teveel galm. Dit is niet bevorderlijk voor de spraakverstaanbaarheid en kan mensen afleiden van de werkelijke boodschap. Bovendien kost het meer energie om de concentratie bij het gesprek te houden.

Per openbare ruimte dient er gekeken te worden waar akoestische oplossingen geplaatst kunnen worden, voor een optimaal resultaat. Veelal is een combinatie van plafond- en wandoplossingen de meest gewenste optie.

Advies nodig?

Veelgebruikte oplossingen voor een goede akoestiek in openbare ruimten

Met geluidsabsorberende plafond- en wandoplossingen wordt de galm in de ruimte tegengegaan en de akoestiek verbeterd. Wij leveren diverse oplossingen die uiteraard voldoen aan de brandvoorschriften die gelden voor openbare ruimten.

Meting op locatie

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om in een openbare ruimte een goede nagalmmeting te verrichten.

Vraag een meting aan