Akoestiek scholengemeenschap de Rooi Pannen

In het onderwijs speelt akoestiek een belangrijke rol. Een slechte akoestiek kan namelijk een negatieve invloed hebben op de prestaties van leerlingen. In samenwerking met Koop Meubelen uit Son heeft EASY Noise Control bij Scholengemeenschap de Rooi Pannen in Eindhoven de akoestiek verbeterd door een aantal behoorlijk grote EASYphoto akoestische fotopanelen op te hangen.
In eerste instantie werd er gekozen voor de EASYphoto fotopanelen om de aankleding van de aula en acht klaslokalen te verbeteren. Door de EASYphoto panelen akoestisch uit te voeren werden er twee vliegen in een klap gemaakt: naast de aankleding is ook de akoestiek verbeterd.
In het onderwijs zien we met name dat er in lokalen nog veel winst is te behalen op het gebied van akoestiek. Er is meestal wel gedacht aan akoestische systeemplafonds, maar de achterwanden zijn vaak reflecterend hard. Door deze wanden akoestisch te bekleden wordt de spraakverstaanbaarheid achterin de klas verbeterd. Dat zorgt er niet alleen voor dat de leerlingen zich gemakkelijker kunnen concentreren en dat de leraren beter te verstaan zijn. Het zorgt er ook voor dat leraren met minder stemverheffing les kunnen geven.