Machine stiller maken

Machines, apparaten en voertuigen worden door toenemende eisen vanuit de wetgeving en wensen van klanten steeds stiller gemaakt. Dat is een goede ontwikkeling, want door geluid direct bij de bron te bestrijden wordt veel lawaaioverlast voorkomen. Om machines, apparaten en voertuigen stiller te maken zijn vaak akoestische materialen nodig. Wat nodig is verschilt per product. EASY Noise Control adviseert bij bestaande producten en denkt mee bij nieuwe producten om deze zo stil mogelijk te maken.

machine stiller maken
  • Gratis deskundig advies op locatie
  • Altijd een eerlijk advies
  • Snel uit voorraad leverbaar
  • Maatwerk uit eigen fabriek
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Wat biedt EASY Noise Control?

EASY Noise control levert een breed pakket aan absorberende, geluidsisolerende en ontdreunende materialen. Deze materialen zijn veelal snel uit voorraad leverbaar in vaste afmetingen met uiteenlopende dikten. Daarnaast beschikken we over een machinepark om producten perfect op maat te snijden.

Maatwerk

Steeds vaker kiezen onze klanten voor een maatwerkoplossing waarbij wij de producten op maat aanleveren. Kosten van maatwerk zijn weliswaar iets hoger maar dit weegt vaak ruimschoots af tegen de kostenbesparing bij montage. Maatwerk kan ook verder gaan dan het product zelf; ook door slim te verpakken kunnen voordelen worden behaald. Wij bekijken daarom altijd het gehele proces om zo de beste dienstverlening te kunnen bieden.

EASYfoam PU
Zund, easy noise conrol

De Zünd

Om producten op maat te snijden hebben we de beschikking over een uitgebreid machinepark waaronder een Zünd cutter. Met deze “alleskunner” kunnen we vrijwel iedere vorm volledig CNC-gestuurd snijden of frezen met zeer kleine toleranties. Omdat we dit met ons eigen productieteam doen kunnen we indien nodig zeer snel schakelen. Daarnaast kunnen we producten leveren met uiteenlopende toplagen om het materiaal te beschermen tegen bijvoorbeeld hitte, olie of water.

Meer weten over maatwerk? Neem contact met ons op

Fireseal

Zeer onderscheidend in ons assortiment is FireSeal. FireSeal is een zeer brandveilig polyurethaanschuim dat voldoet aan brandklasse B. Het is dusdanig brandveilig dat het zelfs mag worden toegepast in brandgangen van gebouwen. Dit in tegenstelling tot andere polyurethaanschuimen die ondanks allerlei vlambeschermende certificaten (FMVSS / UL94) nog steeds sterk brandbaar zijn. 

FireSeal heeft een soortelijk gewicht van circa 90 kg/m3 en is een stuk zwaarder dan andere polyurethaanschuimen die 25 - 30 kg/m3 wegen. Hierdoor heeft het naast absorberende ook geluidsisolerende en ontdreunende eigenschappen. Voor veel machines is dit dus de beste oplossing tegen slechts geringe extra kosten.

groot assortiment geluidsabsorptie
EASYfoam PU akoestisch schuim zelfklever

Lijmen: hoe zit dat?

In de meeste gevallen wordt een product verlijmd in een machine, apparaat of voertuig. Daarbij is niet iedere lijmlaag altijd even geschikt voor beide ondergronden. Ook zijn er soms specifieke wensen aan een lijmlaag; moet het product later weer te verwijderen zijn of gaat het om een blijvende fixatie? Met onze kennis van lijm kunnen we in de meeste gevallen een oplossing bieden die voldoet aan uw wensen.   

Meer weten? Neem contact met ons op!

Kom eens langs in onze showroom!

EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons kantoor vindt u voorbeelden van al onze producten; deels in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te adviseren.

EASY Noise Control - showroom
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag