Akoestische geluidsmeting

Wanneer u last heeft van geluidsproblemen/ problemen met akoestiek bent u bij EASY Noise Control aan het juiste adres! Wij adviseren over alles wat te maken heeft met akoestiek. Denk hierbij aan gebouwen zoals restaurants, scholen, kantoren, woningen of andere zakelijke gebouwen.

Wij voeren een geluidsmeting op locatie uit in bovengenoemde gebouwen. De resultaten van deze akoestische geluidsmeting worden direct verwerkt in ‘’Acoustic Advisor’’. Een door ons ontwikkeld softwarepakket. Door deze software zie je direct op locatie wat een verbetering oplevert.

Ook heeft onze akoestisch adviseur tijdens deze afspraak diverse stalen mee van ons uitgebreide assortiment aan oplossingen. Zo kunt u op locatie al oplossingen kiezen en in Acoustic Advisor zien wat de verbetering oplevert. U krijgt vrijwel direct na afloop van het gesprek het besproken advies toegestuurd. Wij zijn hiermee uw akoestisch bureau voor meting, advies en de oplossing!

Akoestiek meting

Hoe gaat een geluidsmeting in zijn werk?

Alvast zien hoe een geluidsmeting en het advies er uit ziet? Dat kan! Bekijk onze video hiernaast.

Afhankelijk van het aantal ruimtes dat gemeten moet worden duurt een akoestische meting op locatie duurt circa 1 tot 3 uur.

 

Akoestiek verbeteren in 5 stappen

Stap Voorbespreken/ toelichting

Het probleem wordt door onze akoestisch adviseur samen met u in kaart gebracht. De adviseur geeft een korte toelichting op onze werkwijze en indien gewenst een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Geluidsmeting van de ruimtes

Er vindt een geluidsmeting plaats in elke afzonderlijke ruimte. De meting bestaat uit het goed zetten van een geluidsmeter. Als tweede worden er enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool om de nagalmtijd te meten. De meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

Stap Oplossingen invoeren in Acoustic Advisor

We vullen direct de meetgegevens in een door ons ontwikkeld softwarepakket in. We bekijken specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. Gelijk aan tafel ziet u wat het effect is van deze oplossingen en u kunt dan uiteraard vragen stellen. De esthetiek speelt ook een belangrijke rol en daarom heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

Stap Geluidsrapport en offerte

Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de geluidsmeting zodat u deze nog een keer in kunt zien en eventueel kunt bespreken thuis of met een collega. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en (indien gewenst) montage van de akoestische oplossing.

Stap Vervolg

Na de geluidsmeting meting houden we graag contact. Een verandering? Geen probleem! Wij verwerken dat graag voor u in Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

Bezoek onze showroom

Indien u graag naar ons toe wilt komen voor advies, dan kan dat ook! Onze showroom bevindt zich bij ons kantoor in de Meern, nabij Utrecht. De showroom is goed te bereiken. Het is gevestigd op enkele minuten vanaf de kruising A2 en A12.

Er is bij het pand genoeg gratis parkeergelegenheid voor de deur. In onze showroom/ kantoor vindt u veel voorbeelden van onze producten om de akoestiek te verbeteren.

Voor een bezoek aan onze showroom dient u een afspraak te maken, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te kunnen helpen en adviseren.

Tijdens een bezoek aan de showroom laten we u graag kennismaken met onze verschillende producten en materialen. Onze akoestisch adviseur vertelt u hier graag meer over. Ook hebben we samples, volledige oplossingen en een fotowand in de showroom. Hierdoor kunt u de meeste oplossingen zien en voelen en een goed beeld krijgen van wat het beste bij u situatie past.

EASY Noise Control - showroom
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag