Akoestische materialen voor verwerkers en toeleveranciers

Gevels

EASY Noise Control levert diverse producten voor het verbeteren van geluidsisolatie van gevels.

Metalen gevels
Het toepassen van metalen gevels brengt diverse uitdagingen met zich mee. EASY Noise Control is leverancier van ontdreuningsmaterialen voor de gevelbouw. Dun plaatwerk wordt voorzien van EASYdemp ontdreuningsplaten. Dikker plaatwerk wordt ontdreund met ontdreuningspasta.

Gevelisolatie
EASY Noise Control levert innovatieve gevelisolatie in de vorm van melamineschuim en polyesterwol.

Zonwering

Professionele akoestische materialen en oplossingen voor zonweringen en zonweringssystemen.

Buitenzonwering
Regendruppels en hagelstenen veroorzaken trillingen in metalen behuizingen van zonweringssystemen. Hierdoor straalt de behuizing over de gehele lengte geluid af en neemt het geluidsniveau toe. Door het aanbrengen van EASYdemp light ontdreuningsstroken worden deze trillingen (resonanties) uit het plaatwerk genomen.

Binnenzonwering
Steeds vaker worden zonweringssystemen voorzien van een elektromotor voor automatisch openen en sluiten van de gordijnen. De behuizing waarin de rol en motor zich bevinden fungeert als een klankkast. Door het aanbrengen van een geluidsabsorberend product in de behuizing wordt het geluidsniveau gereduceerd. EASYfoam TC en EASYfoam TC2 zijn bij uitstek geschikt voor deze toepassing. EASYfoam TC2 is al verkrijgbaar vanaf 15 mm dikte en in handige zelfklevende uitvoering.

Ventilatie

EASY Noise Control levert diverse materialen en oplossingen voor het geluidgedempt in- en uitblazen van ventilatie lucht. 

Natuurlijke ventilatie
Met behulp van akoestische roosters en suskasten wordt geventileerd zonder geluidhinder van buiten.  

Geforceerde ventilatie
EASY Noise Control is leverancier van geluidgedempte ventilatiesets voor het geforceerd inblazen van frisse lucht. De ventilatiesets hebben tevens een filterfunctie waardoor de ruimte niet alleen stiller wordt, maar ook gezonder.

Vensters en kozijnen

Vensters en raamkozijnen vormen een belangrijk onderdeel in de geluidsisolatie waarde van zowel binnen- als buitenwanden.

Ontdreuning van aluminium kozijnen en waterslagen
Kozijnen en waterslagen worden in trilling gebracht door regendruppels en hagelstenen. Dit veroorzaakt een hinderlijke geluidsbron direct buiten het raamkozijn. Door het aanbrengen van EASYdemp light ontdreuningsstroken worden dergelijke trillingen en resonanties verminderd en neemt de hinder af.