Ons bedrijf is bereikbaar maandag t/m donderdag van 08.30 tot 21.00 uur - vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur - zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.
Advies nodig?

Akoestische materialen

EASY Noise Control is naast een oplosser in problemen op het gebied van ruimte-akoestiek ook een groothandel in akoestische materialen. Deze akoestische materialen kunt u zowel telefonisch als via onze webshop bestellen. Voor grote afnames komt onze accountmanager graag eens bij u langs!

Waar wordt akoestisch materiaal gebruikt?

Akoestisch materiaal wordt geleverd aan uiteenlopende partijen in Nederland. waaronder:

- Machine- en apparatenbouw
- Voertuigenbouw (waaronder jachtbouw)
- Interieurbouw
- Bouw en afbouw

Pakket akoestische materialen

Binnen het pakket akoestische materialen onderscheiden we de volgende materialen:

Geluidsabsorberende materialen:
Geluidsabsorberende materialen zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Binnen de ruimte-akoestiek zijn deze materialen veelal esthetisch en geschikt om galm in de ruimte te verminderen.

Wanneer het gaat om technische toepassingen wordt veelal gesproken over akoestisch schuim. Een bekend voorbeeld van een dergelijk akoestisch materiaal is noppenschuim. Qua technische schuimen is met name ons product FireSeal zeer onderscheidend; zover ons bekend is dit het enige polyurethaanschuim dat zo brandveilig is dat het zelfs gebruikt mag worden in vluchtwegen van gebouwen.

Geluidsisolerende materialen:
Geluidsisolerende materialen worden gebruikt om geluidsoverdracht tussen 2 ruimten te beperken. Kenmerkend voor een geluidsisolerende plaat is een hoge massa bij een geringe dikte. Veel gebruikte toepassingen voor geluidsisolerende materialen zijn lichte scheidingsconstructies (vloeren / wanden) en lichte omkastingen waarbij door het toevoegen van massa de geluidsisolatiewaarde wordt verhoogd.

Ontdreuningsmaterialen:
Ontdreuningsmaterialen zijn materialen met een ontdreunende werking. Deze zijn geschikt om het verspreiden van trillingen in staal, aluminium, polyester en andere materialen te verminderen; met name wanneer er relatief weinig omzettingen zijn en grote oppervlakken. Omdat ontdreuningsmaterialen ook een hoge massa hebben zijn ze tevens geschikt als geluidsisolatie. Veel gebruikte toepassingen zijn stalen wanden en deuren, waterslagen en gevelpanelen. Ook in de caraudio worden veel ontdreuningsmaterialen gebruikt.

Trillingsisolerende materialen:
Trillingsisolerende materialen zijn materialen die ervoor zorgen dat een trilling van een bron niet wordt doorgegeven. Voor deze toepassing hebben we een beperkt aantal oplossingen beschikbaar voor het plaatsen van een trillingsisolerende ondervloer.