Akoestische meting op locatie.

Bij EASY Noise Control hanteren we de volgende werkwijze:

1) Presentatie en onderzoek op locatie

Na een presentatie over akoestiek en de invloed die akoestiek heeft, onderzoeken we de huidige akoestische situatie. Dit wordt gedaan door middel van een nagalmmeting. Daarnaast kunnen we reflecties van het geluid beoordelen en bijkomende eisen en wensen bespreken.

2) Adviseren van oplossingsrichtingen om de gewenste akoestiek te bereiken

Op het gebied van akoestiek zijn de mogelijkheden oneindig. Voordat we een advies geven laten we dus eerst een aantal oplossingsrichtigen zien zodat u iets uit kunt kiezen dat bij u past. Hierbij putten we uit een groter assortiment dan online wordt aangeboden. Met foto's en afbeeldingen tonen we enkele oplossingsrichtingen. Van veel oplossingen is monstermateriaal beschikbaar dat we u toe kunnen sturen.

3) Berekenen van de benodigde materialen

Wanneer de oplossingsrichting duidelijk is maken we een goede berekening van de benodigde hoeveelheid materialen om de gewenste akoestiek te bereiken. Veelal geven we in onze berekening meerdere opties waarbij we vaak adviseren om de akoestiek in meerdere stappen te verbeteren. Een goede akoestiek is namelijk sterk afhankelijk van uw eigen voorkeur en u kunt dus in eerste instantie maar beter wat te weinig toevoegen dan teveel. In veel gevallen zijn klanten uitstekend tevreden na het toevoegen van de materialen in de eerste stap en weegt voor hun een extra verbetering van de akoestiek niet af tegen de benodigde investering.

4) Offerte op maat waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen

Wanneer duidelijk is welke materialen toegepast moeten worden en hoeveel dan maken wij voor u een offerte op maat waarbij rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij passen deze offerte zo vaak aan als u maar wilt. Wij vinden het belangrijk dat u bij ons alleen betaalt voor wat u bij ons koopt. Onze prijzen zijn dus zeer inzichtelijk uitgesplitst per artikel en montage wordt als optionele post in de offerte opgenomen.

5) Levering en montage (indien gewenst)

Indien u akkoord gaat met onze offerte dan voeren we het project uit zoals afgesproken. Dit kan betekenen dat we de materialen leveren, maar indien gewenst kunnen we ook voor de montage zorg dragen. Nagenoeg al onze producten zijn vrij eenvoudig te monteren. Wij bieden montage daarom altijd aan als optie; u kunt dus zelfs op het laatste moment besluiten om de montage zelf te doen of toch aan ons uit te besteden.

6) Nameting van het behaalde resultaat (optioneel)

Indien u een meting door ons heeft laten uitvoeren en onze producten hebt afgenomen dan voeren wij indien gewenst een nameting uit. De resultaten worden gepresenteerd in een kort rapport. Op deze manier weet u altijd of het van de voren berekende resultaat is bereikt en of er nog aanvullende maatregelen nodig zijn om een (nog) beter resultaat te behalen.

Thérèse de Boevère
Thérèse de Boevère
Akoestisch specialist

Meting op locatie

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek op uw kantoor kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Vraag een meting aan