Akoestische transparante gordijnen

In veel nieuwe woningen en kantoorgebouwen zien we grote raamoppervlakken terugkomen. Dit zorgt voor veel lichtinval en een ruimtelijk karakter. Het nadeel van deze raamoppervlakken zijn de reflecties van het geluid die optreden.  Dikke stoffen gordijnen zijn in dit geval geen oplossing, omdat het binnenvallende daglicht hiermee wordt tegengehouden. De gordijnen blijven in dat geval open en het geluidsabsorberende effect is zodoende minimaal.

Wat is in een dergelijke situatie dan wel een goede oplossing? Een combinatie van een akoestisch effectieve en lichtdoorlatende oplossing in de vorm van akoestische transparante gordijnen.

Akoestische waarde

Deze akoestische transparante gordijnen absorberen tot vijf keer meer geluid dan gebruikelijke transparante gordijnstoffen. Ondanks het lichte gewicht (circa 0,4 kg per strekkende meter), heeft deze stof een geluidsabsorptie van Alpha-W (αw) van 0.6.

De transparante gordijnen verbeteren de akoestiek en spraakverstaanbaarheid in een ruimte en dienen tegelijkertijd als esthetische zonwering.

De gordijnen zorgen voor een filtering van het daglicht, waarbij hinderlijk zonlicht wordt tegengehouden, zonder dat het zicht naar buiten en het binnenvallende daglicht wordt tegengegaan.

Gordijnen als afscheiding

De akoestische transparante gordijnen kunnen ook worden toegepast om een open ruimte te verdelen of om een flexibele werkplek te creëren. Op deze manier ontstaat er meer privacy in de ruimte.

Akoestisch gordijn
Akoestisch Gordijn