Geluidsisolatie

Het woord "geluidsisolatie" is in de volksmond uitgegroeid tot een verzamelterm om problemen met geluid op te lossen. In de akoestiek is het woord "geluidsisolatie" echter veel minder uitgebreid en staat geluidsisolatie voor de mater waarin een constructie of materiaal geluid tegen houdt. Het pakket producten om geluidsvraagstukken te voorkomen (waar geluidsisolatie een onderdeel van vormt) noemen we akoestische materialen.

Wij bieden alles van eenvoudig akoestisch materiaal voor machines en technische ruimtes tot akoestische oplossingen voor kantoor en thuis. Hieronder vindt u een overzicht van ons akoestisch materiaal. Onze akoestische oplossingen voor de kantoor- en/of woonruimte vindt u hier.

Akoestische materialen

EASY Noise Control heeft een breed pakket aan akoestische materialen in het assortiment. Deze materialen vindt u allemaal bij ons online op de website. Indien u vragen heeft over deze materialen neem dan contact met ons op; het is zeer belangrijk dat u het juiste materiaal toepast en wij helpen u daar graag bij.

Akoestisch materiaal wordt o.a. gebruikt in de Machine- en apparatenbouw, Voertuigenbouw, Bouw en Afbouw en Interieurbouw.

Alle producten

Wij onderscheiden de volgende materialen:

Geluidsabsorberende materialen:
Geluidsabsorberende materialen worden zowel gebruikt in de ruimte-akoestiek als voor technische toepassingen (zoals in motorruimten). Voor technische toepassingen beschikken we over een breed pakket akoestisch schuim waaronder noppenschuim. Een zeer onderscheidend product in ons pakket is EASYfoam FireSeal; zover bekend is dit het enige polyurethaanschuim dat zo brandveilig is dat het zelfs gebruikt mag worden in vluchtwegen van gebouwen.

Geluidsisolatie materialen
De geluidsisolerende materialen van EASY Noise Control zijn voornamelijk bestemd voor het toevoegen van massa aan constructies. Daarnaast leveren wij diverse akoestisch isolerende materialen en oplossingen voor andere toepassingen, zoals bouw, geluidsschermen en omkastingen. De isolatiewaarde van een constructie is onder meer afhankelijk van de massa, de verliesfactoren en de stijfheid. Met laatst genoemde dient in het ontwerp al rekening te worden gehouden.

Onder de verzamelnaam EASYmass worden verschillende massamaterialen voor diverse toepassingen geleverd.

- EASYmass massaplaten voor het verzwaren van vloeren, wanden, platen en kanalen
- EASYmass Leidingisolatie voor transportleidingen

- EASYmass Vloermatten voor het dempen van geluid in o.a. cabines van voertuigen.

Ook is ons ontdreuningsmateriaal EASYdemp met zijn hoge gewicht geschikt voor het verbeteren van geluidsisolatie.

Ontdreuningsmaterialen
Ontdreuningsmaterialen zijn geschikt om het verspreiden van trillingen in staal, aluminium en andere materialen te verminderen. Ontdreuningsmaterialen worden o.a. toegepast op stalen wanden en deuren, gevelpanelen en waterslagen. Ook in de caraudio wordt veel ontdreuningsmateriaal gebruikt om het casco en/of deuren te ontdreunen.

Al onze ontdreuningsmaterialen worden verkocht onder de merknaam EASYdemp.

Trillingsisolerende materialen
Op het gebied van trillingsisolatie hebben we een beperkt assortiment materialen beschikbaar onder de naam EASYbond. Deze oplossingen richten zich momenteel uitsluitend op het plaatsen van een zwevende ondervloer.

Jeroen Blekkenhorst
Jeroen Blekkenhorst
Akoestisch specialist

Vraag het aan dé experts

Twijfelt u over de juiste toepassing van een product? Of wilt u weten welk geluidsisolerend materiaal het meest geschikt is voor een specifiek geluidsprobleem? Neem dan contact op met een van onze akoestisch adviseurs. Zij geven een praktisch en doelgericht advies.

Advies nodig?