Baux

Het Zweedse bedrijf Baux produceert bouwmaterialen vanuit de gedachte dat deze materialen functioneel en opvallend mooi moeten zijn. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van duurzame, milieuvriendelijke producten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de akoestische bouwstenen van Baux, waarmee een geheel eigen design gecreëerd kan worden.

akoestische tegels, muur, stoel, easy noise control
  • Marktleider in akoestische oplossingen
  • Gratis meting op locatie
  • Praktisch en doelgericht advies
specialist

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Baux en duurzaamheid

Naast de verbeterde akoestiek en isolatie en de vele creaties die je ermee kunt maken, zijn de akoestische panelen van Baux ook duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. De basis van de producten bestaat uit gerecycled materiaal.

Baux akoestische tegels

Baux

Akoestische tegels

  • Veel designmogelijkheden
  • Stevig, brandveilig en vochtbestendig
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
Bekijk
v.a. €12,30

Meer over Baux

Baux is ontstaan door de Zweedse ontwerpstudio Form us with love. Het proces heeft zo’n 8 jaar in beslag genomen. Samen met vakmensen, materiaal deskundigen en ingenieurs zijn ze tot de huidige productrange gekom. 

Baux is ontstaan om producten te ontwikkelen die mooi en functioneel zijn, maar geen afbreuk doen aan het milieu van morgen. Ze willen producten ontwikkelen die een lange levensduur hebben. Hierdoor willen ze mensen weer een klein stapje helpen naar een duurzame leefwereld. 

 In 2012 werd From Us With Love uitgeroepen tot 1 van de 50 invloedrijkste designers van de toekomst. In 2013 ontvingen ze de jaarlijkse prijs ‘designer of the year’ van het bekende Zweedse blad Elle Decoration. 

Baux is te verkrijgen in verschillende vormen zoals geruit, strepen, curves, lijnen, diagonaal en bogen. De panelen zijn zo ontwikkeld dat ze met elkaar te combineren zijn. Hierdoor zijn er eindeloos veel ontwerpen te bedenken. U kunt daarmee een eigen ontwerp in uw werkomgeving creëren.  De ‘acoustic panels’ worden gemonteerd door het gebruik van lijm of magneten. Voor meer informatie hierover neem gerust contact met ons op. 

Duurzaamheid

Baux akoestische hout tegels zijn uniek omdat het gemaakt is van 100% recyclebaar houtwolcement. 

De akoestische houttegels hebben een bepaalde PH-waarde waardoor schimmels zich niet kunnen nestelen in het materiaal, daarnaast zal het hout hierdoor niet rotten. Het materiaal is waterbestendig en egaliseert de luchtvochtigheid door vocht uit de lucht op te nemen, maar ook af te stoten. Hierdoor is heeft het een positieve impact op het binnenklimaat.

De houttegels hebben ook een thermische functie. Deze kunnen ook worden ingezet voor de besparing van de energierekening. Het houtwol slaat namelijk warmte uit de omgeving op en stoot het uit op het moment dat de temperatuur daalt. Uiteraard is het materiaal ook brandwerend.

De emissies van de panelen zijn zeer laag. Dit maakt Baux geschikt voor de meeste omgevingen. Ook is het geen probleem op de panelen schoon te maken met een stofzuiger. Het materiaal kan hier prima tegen. 

Kleurthema’s

De panelen zijn in vijf kleurthema’s te verkrijgen. Dit komt neer op 20 verschillende kleuren om uit te kiezen. De gedachte achter deze thema’s willen we u niet onthouden: 

Clouds: Lichte en donkere kleuren. Lichte kleuren laten de ruimte groter en helderder voelen. Donkere kleuren maken een ruimte verfijnd en warm.

Woods: Groen tinten. Dit wordt beschouwd als de meest rustige kleur voor het oog

Sky in de sea: Blauw tinten. Blauw kan zorgen voor een lage bloeddruk, omdat het ontspannend en rustgevend werkt. 

Heat of the sun: Rode tinten brengen spanning en passie. Rood werkt juist adrenaline verhogend, waardoor de bloeddruk dus stijgt. 

Earth and mountain: Oranje tinten. Oranje wekt de energie op, daarnaast straalt het enthousiasme en vrolijkheid uit. 

Design en akoestiek?

Design en akoestiek. Deze twee componenten worden steeds meer gecombineerd. Akoestiek is een wezenlijk onderdeel van het interieur. Niet voor niets houden veel Scandinavische ontwerpers en designers zich bezig met ‘acoustic products en sound absorbers’.  Wij bieden naast het Baux ook de andere Scandinavische akoestische merken aan. Denk aan Saint Gobain Ecophon, Glimakra en Abstracta