EASY plafondeiland: het beste plafondpaneel

Onder de naam EASY plafondeiland biedt EASY Noise Control hoogwaardige akoestische plafondeilanden in verschillende kleuren en maten. De plafondelementen worden horizontaal opgehangen, waardoor het oppervlak naar het geluid toe is gekeerd. Hierdoor ontstaat er een betere geluidsabsorptie en zijn de plafondeilanden zeer effectief in het verbeteren van de akoestiek. Dankzij het brede assortiment is er altijd een plafondeiland die past bij uw interieur.

akoestisch plafondeiland, horeca, easy noise control
 • Marktleider in akoestische oplossingen
 • Gratis meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
specialist

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Ons assortiment

De EASY plafondeilanden kunnen worden voorzien van verlichting. Daarnaast heeft u keuze uit diverse kleuren en afmetingen.

Akoestiek plafondeiland
Meest gekozen

EASY

Plafondeiland

 • Op maat leverbaar
 • Aluminium frame
 • Verkrijgbaar met verlichting
Bekijk
v.a. €90,00
EASY plafondeiland colour
20% korting

EASY

Plafondeiland colour classic

 • Op maat leverbaar
 • Keuze uit diverse kleuren
 • Verkrijgbaar met verlichting
Bekijk
v.a. €111,00
EASY plafondeiland kaderloos

EASY

Plafondeiland kaderloos

 • Strakke uitstraling
 • Geheel kaderloos
 • Diverse afhanghoogtes
Bekijk
v.a. €139,00

Wat is het EASY plafondeiland?

Het is EASY plafondeiland is een akoestische plafondoplossing. Het EASY plafondeiland is de meest gekozen akoestische oplossing voor het verminderen van galm en echo. Het is namelijk een zeer sterk geluidsabsorberend eiland, eenvoudig te monteren, en het heeft een scherpe prijs. 

Dit akoestisch product wordt veelvuldig toegepast op kantoor, scholen, horeca, zorg en industrie. Het levert een betere verstaanbaarheid op. Meer rust, concentratie en welzijn. Het heeft uitstekende eigenschappen qua brandveilig- en vochtbestendigheid.  

Hoe werkt het EASY plafondeiland?

De EASY plafondeilanden bestaat in de basis uit glaswol. Dit materiaal heeft een hoge absorptiewaarde. Daarnaast worden akoestische eilanden horizontaal en zwevende opgehangen. Hierdoor ontstaat er een luchtspouw tussen het plafond en het eiland. 

Dit zorgt ervoor dat de plafondeilanden zowel aan  de onder- als bovenkant geluid dempen. Het absorberende oppervlak wordt hiermee vergroot. De grootte van de luchtspouw bepaalt mede de mate van demping. Zelfs met een kleine luchtspouw hebben de eilanden een hoogwaardig absorberend vermogen.  

Waar wordt het EASY plafondeiland toegepast?

Het akoestisch plafondeiland wordt toegepast op vele plekken. Het is een ideale oplossing als een wand-tot-wand oplossing niet mogelijk is. Een goed alternatief op een systeemplafond! Ook in gebouwen met betonkernactivering is het akoestisch eiland toe te passen. 

In veel industriële kantoren, call centers, restaurants en andere werkomgevingen kiest men vaak voor het EASY plafondeiland. Het EASY plafondeiland leent zich namelijk prima om tussen kabelgoten en ventilatiekanalen op te hangen. Zo blijft het industriële karakter in tact. 

Ook in een werkplaats of productieomgeving in de industrie is het eiland een efficiënt alternatief. Het EASY plafondeiland laat zich eenvoudig aan een damwand plafond, ofwel zwaluwstaart plafond ophangen. 

En voor alle mensen met een slechte akoestiek thuis: het EASY plafondeiland misstaat ook niet boven de keukentafel of in de woonkamer.

Welke varianten zijn er?

 • EASY plafondeiland: dit standaard plafondeiland  is met een aluminium profiel omkaderd. Verkrijgbaar in Wit en verschillende kleuren.
 • EASY plafondeiland Kaderloos: de naam zegt het al, dit eiland heeft geen kader. De zijkanten zijn gespoten. Verkrijgbaar in Wit.

De plafondeilanden zijn te verkrijgen met rigide hangers (vaste afhanghoogte) of verstelbare kabelhangers (variabel in te stellen). De hangers worden aan het profiel bevestigd. Bij het EASY plafondeiland kaderloos worden er wokkels meegeleverd. Deze wokkels worden in het eiland gedraaid waar de hangers aan bevestigd worden.