Fireseal

Onder de naam Fireseal bieden wij flexibel en opencellig polyurethaanschuim dat ongevoelig is voor de meeste bacteriën en schimmels. Dankzij het hoge soortelijke gewicht (90 kg/m3) is het product zowel geluidsabsorberend als geluidsisolerend. Fireseal is daarnaast volledig brandveilig en ook te verkrijgen met een witte toplaag.

EASYfoam FireSeal
 • Marktleider in akoestische oplossingen
 • Gratis meting op locatie
 • Praktisch en doelgericht advies
specialist

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Ons assortiment

Fireseal is verkrijgbaar in vier verschillende diktes (15, 25, 40 of 50 mm) met twee standaardafmetingen (116 x 96 cm of 58 x 96 cm). Maatwerk is mogelijk binnen een afmeting van 200 x 120 cm.

EASYfoam FireSeal

EASYfoam

FireSeal

 • Brandveilig
 • Antibacterieel en anti-schimmel
 • Geluidsisolerend door het hoge soortelijk gewicht (90 kg/m3)
Bekijk
v.a. €11,99
EASYfoam FireSeal HR

EASYfoam

FireSeal HR

 • CE gecertificeerd
 • Brandveilig
 • Verstevigde glasweefsel toplaag
Bekijk
v.a. €27,87
EASYfoam FireSeal
25% korting

EASYfoam

FireSeal 6 mm

 • Brandveilig
 • Antibacterieel en anti-schimmel
 • Werkt ook als ontdreuningsmateriaal
Bekijk
v.a. €21,99

Wat is Fireseal?

Fireseal in een akoestisch schuim wat bestaat uit flexibele opencellig polyurethaanschuim. Het schuim absorbeert en isoleert het geluid.
Daarnaast is het schuim geïmpregneerd zodat alle cellen een impregneerlaag heeft gekregen waardoor het product brandveilig is. Door het impregneerlaag is het product antibacterieel en anti-schimmels.

Hoe werkt Fireseal?

Door de dichte massa van het akoestisch schuim van Fireseal zorgt het ervoor dat geluid geïsoleerd wordt . Het schuim zorgt dat het geluid binnen een bepaalde ruimte blijft. Daarnaast is het geluidsabsorberend. Dit komt door de opencellig structuur van het schuim,deze absorbeert de trillingen in de lucht. Het geluid verspreidt zich hierdoor in de ruimte minder waardoor de akoestische in de ruimte wordt verbeterd.

Waar wordt Fireseal toegepast?

Door de uitstekende eigenschappen van Fireseal kan je het materiaal bij veel geluidsproblematieken toepassen. Zo kan je het toepassen in machines, apparaten, technische ruimtes, akoestische panelen, motorruimtes, scheepvaart

Welke varianten zijn er van Fireseal?

Er zijn twee varianten: EASYFoam Fireseal en EASYfoam Fireseal HR. Het grootste verschil tussen deze twee producten is dat Fireseal HR is voorzien van een glasweefsel toplaag. De glasweefsel laag beschermt het akoestisch schuim tegen spatwater en - olie. Daardoor kan Fireseal HR toegepast worden in zware industrie, machines, motorruimtes, maritieme sector

Veelgestelde vragen over Fireseal

Is Fireseal op rol verkrijgbaar?

Nee Fireseal is niet op rol verkrijgbaar, het is een plaatmateriaal

Is maatwerk mogelijk?

Ja maatwerk is zeker mogelijk, u kunt hiervoor bijvoorbeeld een dwg bestand aanleveren. Het kan voor u gestanst of op maat worden gesneden we kunnen het ook voor u in delen aanleveren.

In welke kleuren is Fireseal verkrijgbaar?

Fireseal heeft een standaardkleur antraciet. De Fireseal HR wordt met een witte toplaag voorzien.

Kan ik Fireseal weer verwijderen?

Ja, Fireseal is indien nodig verwijderbaar. Wel kunnen er lijmresten achterblijven bij het verwijderen.

Aan welke brandklasse voldoet Fireseal?

Fireseal is brandveilig en is voorzien van een Bs1d0 certificaat.

Kan Fireseal ook zonder een zelfklever worden geleverd?

Ja. Fireseal is met en zonder zelfklever verkrijgbaar.

Welke dikte moet ik kiezen?

Over het algemeen geldt dat dikkere platen beter dempen in lagere frequenties. Daarmee absorberen dikkere platen dus een breder frequentiespectrum. Indien enkel hoogfrequent geluid gedempt dient te worden kan een plaat van 15mm dik soms volstaan. Als u de ruimte heeft adviseren we minimaal 40mm te kiezen. Vanaf deze dikte wordt absorptiewaarde ook in 125 en 250Hz voor een deel gedempt.

Kan ik dit gebruiken om geluid van buiten te reduceren?

Nee. Een absorberend materiaal, zoals Fireseal, is te poreus om luchtgeluid tegen te houden. Wel is Fireseal in gewicht zwaarder dan gemiddelde polyurethaanschuimen. Het voordeel hiervan is dat het dun plaatwerk kan ontdreunen. Het is met name ontwikkeld om bijvoorbeeld in een machine-omkasting of technische ruimte toe te passen, en reflecties en klankkast vorming tegen te gaan.

Kan ik dit als spouwvulling gebruiken?

Ja, maar EASYpol polyesterwol is hiervoor een beter alternatief.