Rockfon: akoestische systeemplafond en panelen van steenwol

Rockfon biedt akoestisch oplossingen voor plafonds en wanden. Hun specialisme ligt met name bij akoestische systeemplafonds, zoals de Rockfon Krios en Blanka. Rockfon is onderdeel van de ROCKWOOl GROUP. Dit is een organisatie die marktleider is in het werken met steenwol. Rockfon is de schakel die het steenwol omzet in complete plafondsystemen. 

De akoestische plafonds zijn te gebruiken om een slechte akoestiek in een ruimte te verbeteren.  Het basismateriaal van de oplossingen heeft van nature al een zeer goede absorptiewaarde. De plafondoplossingen van Rockfon hebben goede brandeigenschappen en zijn vochtbestendig. 

  • Marktleider in akoestische oplossingen
  • Gratis meting op locatie
  • Praktisch en doelgericht advies
specialist

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Rockfon producten

Rockfon heeft een groot scala akoestische plafondoplossingen. EASY Noise Control kan alle producten van Rockfon leveren.

 

Rockfon

Sonar Activity B

  • Verlijmbaar
  • Kern van steenwol
  • In drie afmetingen
Bekijk
v.a. €18,52

Wilt u een Rockfon plafondplaten of systeemplafond kopen?

EASY Noise Control kan een systeemplafond leveren van Rockfon in heel Nederland. Een verlaagd plafond van Rockfon plafondpanelen is van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kunt u ook plafondplaten en plafondeilanden van dit merk bij ons aanvragen. Met een Rockfon plafond heeft u een akoestisch, brandwerend en vochtbestendig plafond. Bovendien is zijn er verschillende kwaliteiten en afwerkingen voor elk budget en inrichting.

Het bedrijf Rockfon

Iedereen heeft zich thuis, op school, kantoor en in een restaurant geërgerd aan het geluid om zich heen. We moeten beseffen dat we meer binnen doorbrengen dan buiten. Dit alles heeft dus invloed op de gemoedstoestand en productiviteit. Een goede akoestiek is van belang. Akoestische plafondeilanden, plafondpanelen een compleet systeemplafond kunnen hierin de oplossing zijn. 

Brandveiligheid

Zoals eerder vermeld zijn de Rockfon plafondplaten brandvertragend. Doordat er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van synthetische materialen is de verspreiding van brand in gebouw van 5 tot 10 keer versneld. Het basismateriaal van steenwol is natuurlijk en draagt dus niet bij aan de verdere verspreiding van vuur. De meeste producten van Rockfon zijn geclassificeerd met A1. Dit houdt in dat het niet verder bijdraagt bij een brand. Bij de panelen zal er bij een brand geen giftige rook stoffen of brandende druppels vrijkomen.

Duurzaamheid

Ontroerend goed is een grote investering. Daarom moeten de bouwmaterialen voldoen aan de lange termijn behoefte van de gebruikers. Het moet daarmee de waarde en gebruiksduur van het gebouw versterken. Het product moet geen lange dure onderhoud of reparatie kosten bevatten, daarnaast moet het goed zijn voor het klimaat. De akoestische panelen van Rockfon zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid, makkelijke installatie en lange gebruiksduur.

Hygiëne en reiniging

Materialen die makkelijk en regelmatig gereinigd kunnen worden heeft veel invloed op de gezondheid van medewerkers. Steenwol is van nature geen voedingsbodem voor micro-organisme en zijn zeer makkelijk schoon te maken. Hiermee wordt de kans op infecties en ziekte verkleind.

Esthetiek en design

In 2017 is er een online onderzoek gedaan over hoe belangrijk design in de omgeving is. 73 procent van de ondervraagde gaf aan dat mooi design positieve invloed heeft op de dynamiek en gemeenschap tussen personen. Ook meldde 85 procent dat uitstraling en kwaliteit invloed heeft op de gemoedstoestand. Het materiaal van Rockfon kan voldoen aan een mooie en comfortabele ruimte Het brede assortiment kantafwerkingen, afmetingen, kleuren en vormen helpt architecten bij het creëren van ruimtes die niet alleen een lust zijn voor het oog, maar ook voor het oor.  

De producten van Rockfon zijn in de meeste gevallen geschikt voor de sectoren onderwijs, kantoor, gezondheidszorg, Retail, vrije tijd en industrie.

Producten

Het monteren van een systeemplafond van Rockfon kan bij ons op aanvraag. De merken Krios, Blanka, Pallas, Color All kunnen wij leveren. EASY Noise Control doet daarnaast de levering en montage van Sonar Activity B