Akoestiek bedrijfsrestaurant

In opdracht van Florensis zijn er door EASY Noise Control akoestische voorzieningen geplaatst in het bedrijfsrestaurant. Florensis is een innovatief familiebedrijf dat veredelings- en vermeerderingsmateriaal levert aan professionele kwekers. Het bedrijfsrestaurant wordt gebruikt voor de lunch van het personeel en voor presentaties.

Deze ruimte werd echter als onrustig ervaren, vanwege de slechte spraakverstaanbaarheid. Dit werd veroorzaakt door geluidsgolven die zich door de ruimte verspreiden door galm en reflecties. Uit de nagalmtijdmeting die door ons is uitgevoerd bleek de nagalmtijd gemiddeld 2,4 seconde te zijn.

Om een gewenst akoestisch niveau te bereiken, zijn er in totaal 84 EASY plafondeilanden en 5 grote EASYphoto akoestische wandpanelen geplaatst. Op basis van deze aantallen werd er verwacht een gemiddelde nagalmtijd te behalen van 1,2 seconde.

Er is een resultaatmeting uitgevoerd om het verwachte resultaat te toetsen. Hieruit bleek dat de nagalmtijd 1,3 seconde bedroeg. Een marginaal verschil met de berekende nagalmtijd.

Uit gesprekken met de opdrachtgever en werknemers van Florensis bleek de verbetering als zeer positief te worden ervaren. Zowel tijdens de lunch als tijdens presentaties in het bedrijfsrestaurant is de verbeterde spraakverstaanbaarheid duidelijk waarneembaar.

Producten in dit project

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

  • Op maat leverbaar
  • Aluminium frame
  • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€101,00
werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

  • Op maat leverbaar
  • Print naar keuze
  • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Remco Soeteman
Akoestisch specialist