Akoestiek retraite centrum Het Land van Nu

In het Groningse Siddeburen is Het Land van Nu gevestigd. Dit retraite centrum is een inspirerende plek waar uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd. Naast een groeiplek voor ideeën is het ook een stilteplek voor rustvinders en een plek waar yogasessies gehouden worden. Vanzelfsprekend speelt de akoestiek in een dergelijk centrum een belangrijke rol.

In de yogazaal en eetruimte werd een vervelende galm ervaren tijdens yogasessies en maaltijden. Dit kwam de beleving van een rust- en stilteplek niet ten goede. Samen met de eigenaar en eigenaresse hebben we de mogelijkheden op het gebied van akoestiek bekeken. Hieruit bleek dat het toevoegen van EASY plafondeilanden en kaderloze fotopanelen in de ruimten de beste optie was.

Er is gekozen voor plafondeilanden in een neutrale kleur, zodat deze passen binnen het interieur van het centrum. De EASY plafondeilanden en kaderloze fotopanelen hebben een geluidsabsorberende werking, waardoor de hinderlijke galm is afgenomen. Dankzij het plaatsen van de akoestische oplossingen in de ruimte is de rust dus letterlijk teruggekeerd tijdens de maaltijden en de yogasessies.

Producten in dit project

Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

  • Op maat leverbaar
  • Aluminium frame
  • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a. €93,00
EASY plafondeiland kaderloos

EASYceiling Cloud

Kaderloos plafondeiland

  • Strakke uitstraling
  • Geheel kaderloos
  • Keuze uit meerdere kleuren
Bekijk
v.a. €135,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager