Akoestisch probleem in Duits restaurant

EASY Noise Control is sinds enkele maanden ook actief in Duitsland. Naast de online verkoop via een Duitse webshop voeren wij nu ook projecten uit in Duitsland. Een van de eerste projecten daar was het oplossen van een akoestisch probleem in een restaurant in Bottrop.

Akoestisch probleem

In het Griekse restaurant was er sprake van een bekend probleem: een hinderlijke galm. In het stijlvolle restaurant werd het volume in de ruimte luider en nam de spraakverstaanbaarheid af, wanneer er meer gasten aanwezig waren. De akoestiek was dermate slecht dat een goed gesprek nog nauwelijks mogelijk was, door het toenemende geluidsniveau in de ruimte.

Oplossing

Samen met de eigenaar is er nagedacht over een effectieve en stijlvolle oplossing voor het akoestisch probleem. Deze oplossing werd gevonden in de vorm van akoestische plafondeilanden in een rustige, bij het interieur passende, kleur. Met de EASY plafondeilanden werd het juiste product gekozen.

Resultaat

Met de EASY plafondeilanden is de akoestiek sterk verbeterd en is het aangenamer om in het restaurant te tafelen. De gasten kunnen elkaar beter verstaan en het is niet meer nodig om onnodig luid te praten. Het resultaat: een aangename en ontspannen restaurant ervaring.

EASY plafondeilanden in restaurant
EASY plafondeilanden in het restaurant.