Akoestiek verbeterd bij Catering groep Nederland

Catering groep Nederland benaderde ons om de akoestiek op hun hoofdlocatie op orde te brengen. Catering Groep Nederland is een party- en eventcateraar, gevestigd in het midden van het land, die door heel Nederland partijen verzorgt.

De nagalmmeting
Ronald Burgers, eigenaar van de Catering Groep Nederland, benaderde ons voor een oplossingen ter verbetering van de akoestiek. Na het maken van een afspraak zijn we langs gekomen om de galm in de ruimtes op de meten. Dit hebben we gedaan met behulp van onze meetapparatuur. Vervolgens hebben we de gegevens verwerkt in onze acoustic advisor en samen met de klant gekeken naar een bijpassende oplossing.

Akoestische oplossing
Door middel van samples en referentie foto's hebben we een impressie kunnen geven hoe en waar we de oplossing zouden toepassen. Er is uiteindelijk gekozen voor een aantal EASYphoto wandpanelen en onze EASY plafondeilanden. In de centrale hal, kwam Ronald zelf met het idee, om 3 verschillende kleuren in 3 verschillende hoogtes te plaatsen (zie de foto). Bij deze akoestische oplossing is zowel gekeken naar wat akoestisch effectief is en wat ook qua esthetiek goed zou passen in de verschillende ruimtes. Door de rekentool in onze software, kunnen we gelijk laten zien wat voor effect de akoestische oplossingen in de ruimte hebben.

Montage
Nadat we de opdracht hebben gekregen is er een montage datum gepland. We bekijken altijd samen met de klant wat hun goed uitkomt, zodat de dagelijkse werkzaamheden goed kunnen doorlopen. De montage is goed verlopen. Één doek voor het EASYphoto wandpaneel, was niet helemaal zoals verwacht. Wij hebben toen gelijk een nieuw doek besteld en deze opnieuw geplaatst, hierdoor was de klant meer dan tevreden en kan hij genieten van een zeer aangename akoestiek, dat in een mooi jasje is gestoken.

EASY akoestische plafondeilanden

EASY akoestische plafondeilanden

EASY plafondeiland kaderloos

Producten in dit project

werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

  • Op maat leverbaar
  • Print naar keuze
  • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60
Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

  • Op maat leverbaar
  • Aluminium frame
  • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€101,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager