Circulaire akoestiek bij Nationale Nederlanden

Voor dit bijzondere project, in samenwerking met Spaces4You Circulaire Projecten (specialist in circulaire systeemwanden en glaswanden), hebben we circulaire akoestische wandpanelen ontwikkeld en geplaatst.

De kantoren van Nationale Nederlanden (NN) in Den Haag en Rotterdam zijn volledig circulair heringericht (architect: Fokkema & Partners). Oftewel alle materialen, voorzieningen zijn gemaakt van o.a. afval, gerecyclede en geoogste materialen. Bovendien zijn deze voorzieningen ook weer opnieuw her te gebruiken; de levenscyclus ervan is oneindig.

Om ook de akoestische voorzieningen op de wanden circulair te maken hebben we gebruikt gemaakt van oude akoestische plafondtegels uit de gebouwen van NN. Vervolgens hebben we ze gestoffeerd met een akoestisch gerecyclede wol.

Door in vaste modules en passtukken te werken, en de panelen mechanisch op te hangen zijn ze eenvoudig te verplaatsen en ooit weer her te gebruiken.

Een mooi resultaat: goede akoestiek en ook nog eens circulair. Akoestische wandpanelen zonder nieuwe materialen te gebruiken. Mooier kan eigenlijk niet.

Op de hoogte blijven van circulaire akoestiek? Of een circulair project waar akoestiek een rol in speelt? Neem vandaag nog contact met ons op!

circulaire akoestiek

akoestiek circulair

circulaire wandpanelen

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Remco Soeteman
Akoestisch specialist