Akoestiek bij Conny Janssen Danst aangepakt

Conny Janssen Danst is één van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. In 2019 heeft Conny Janssen Danst zich gevestigd in de voormalige Fenixloods 1 op Katendrecht.

Voor de intreding van de nieuwe studio’s benaderde het dansgezelschap EASY Noise Control voor de akoestiek. Men voorzag reeds een akoestisch probleem vanwege de harde wanden en het hoge plafond.

Met dat gegeven hebben we een bezoek op locatie afgelegd en een nagalmmeting uitgevoerd. De nagalm was behoorlijk lang. Door de harde wanden en het plafond en de hoogte van de ruimte was dit niet geheel onverwachts.

Samen met de klant hebben we gekeken naar de mogelijkheden om de nagalm zoveel mogelijk te reduceren naar een gewenst niveau. Doordat het esthetisch vrijwel niet mogelijk was om de wanden te bekleden hebben we ons gefocust op het plafond.

Door de verlichtingsarmaturen en de techniek onder het plafond is er gekozen voor akoestische plafondeilanden van gerecycled petvilt: EASYpol HD. Met een grijze kleur pastte dit goed bij het plafond. Daarnaast is het eenvoud om dit materiaal in willekeurige afmeting te snijden. Zo konden we goed tussen de obstakels door manoeuvreren en hebben we een groot aantal plafondeilanden opgehangen.

Beide studio’s zijn nu voorzien van hoogwaardige akoestische EASYpol HD plafondeilanden. De nagalm is flink gereduceerd. Of zoals de klant aangeeft: De voorzieningen bevallen prima. Het ziet er strak uit en ondanks dat we niets op de wanden hebben gedaan, is er goed te werken in de ruimtes.”

De foto’s zijn gemaakt door Ossip van Duivenbode en betreffen de Repetities KIEM in studio van Conny Janssen Danst.

Kom meer te weten over het dansgezelschap: https://www.connyjanssendanst.nl/

conny janssen danst akoestiek

Producten in dit project

EASYpol HD akoestisch plafondeiland

EASYfelt

Plafondeiland

  • Inclusief ophangsysteem
  • Standaard in twee kleuren verkrijgbaar
  • Lichtgewicht
Bekijk
v.a. €78,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager

Wellicht interessant