Design en akoestiek bij Dekker Zoetermeer

In opdracht van en in samenwerking met CDR Vastgoed hebben we bij Dekker Zoetermeer (A Lodge at the Lake) op een fraaie manier de akoestiek verbeterd. 

Dekker Zoetermeer faciliteert o.a. verschillende recreatieve sporten en restaurants. Daarnaast beschikt het over verschillende zalen voor business en events. 

In één van de zalen is de akoestiek op een mooie manier aangepakt. Samen met de klant hebben we de wanden en plafond voorzien van absorberende maatregelen. Wanden en plafonds zijn, indien hard en reflecterend, namelijk de boosdoeners van een slechte akoestiek. Met als gevolg dat de verstaanbaarheid, rust en comfort ver te zoeken is. 

Aan de hand van het ontwerp van Alexander de Bruin 3D Concept Designer van CDR Vastgoed hebben we aan het plafond akoestische plafondeilanden opgehangen. De eilanden in de kleur van het plafond vallen nauwelijks op.

Op de marmeren wand hebben we iets bijzonders gedaan. Hier hebben we gekozen om EASYfelt Petvilt panelen op maat te snijden in grote ronde vormen. Daarnaast hebben we de buitenste elementen gespoten in een roze kleur (met behoud van de akoestische waarde). In combinatie met de binnenste antraciete elementen krijgt het een mooie zachte uitstraling. Met de indirecte led-verlichting erachter en een stijlvolle wandlamp op het paneel is dit een akoestisch design  geworden. Volledig in de stijl van het interieur. 

De akoestiek is naar grote tevredenheid en het design mag er wezen.

dekker zoetermeer

dekker zoetermeer

Producten in dit project

EASYfelt polyesterwol grijs
40% korting (100 x 20 cm) OP = OP

EASYfelt

Petvilt 25 mm

  • Bouwsteen voor akoestische oplossing
  • Zeer eenvoudig te verwerken
  • Lichtgewicht, sterk en duurzaam
Bekijk
v.a.€40,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager

Wellicht interessant