EASYphoto plafondeilanden in kantoor.

Na de verhuizing naar een nieuw kantoorpand kreeg een consultancybureau uit Düsseldorf te maken met een akoestisch probleem. In verschillende ruimtes was er namelijk sprake van een hinderlijke galm. Aangezien er door meerdere werknemers continue wordt getelefoneerd in deze ruimtes, speelt akoestiek een belangrijke rol voor dit bedrijf. EASY Noise Control werd ingeschakeld om het galmprobleem aan te pakken.

EASYphoto plafondeilanden

Na het bezichtigen van het kantoor en het uitvoeren van een akoestische meting, viel de keuze op het toepassen van een combinatie van akoestische plafondeilanden en wandpanelen. De vergaderruimte werd voorzien van akoestische plafondeilanden met een fotoprint van het kantoorpand. Deze plafondeilanden zorgen niet alleen voor geluidsabsorptie, maar geven de vergaderruimte direct meer uitstraling en sfeer

EASYphoto plafondeiland

EASYphoto plafondeiland

In de overige ruimtes is er gekozen voor een andere akoestische oplossing, in de vorm van EASYphoto wandpanelen. Deze fotopanelen kunnen worden voorzien van een RAL-kleur naar keuze of een eigen print/afbeelding. Voor dit kantoor is er gekozen voor een combinatie van beide uitvoeringen. De fotopanelen met RAL-kleur zorgen voor een rustige uitstraling, terwijl de fotopanelen met print sfeer toevoegen aan de ruimte.

EASYphoto wandpaneel

EASYphoto wandpaneel

De combinatie van de akoestische oplossingen heeft ervoor gezorgd dat de nagalmtijd in de ruimte gereduceerd is tot 0,5 seconden. Naast een esthetische verbetering van het kantoor is de akoestiek ook sterk verbeterd. Dit zorgt voor een stijging van de productiviteit en de tevredenheid van de werknemers.

Akoestiek kantoor verbeteren

Heeft u ook last van een galmprobleem op kantoor? EASY Noise Control zorgt voor een akoestische en esthetische oplossing op maat. Neem contact op met een van onze akoestisch adviseurs, wij helpen u graag!