OBS de Singel

Akoestische plafondeilanden cirkels bij basisschool de Singel te Schiedam

icon, easy noise control

Op bezoek
OBS de Singel, gelegen in Schiedam, was op zoek naar een speelse akoestische oplossing om de galm in de hal te verminderen.  In de hal waar tevens een speelruimte voor kleuters is gecreëerd heerste bij ons eerste bezoek inderdaad een behoorlijke galm. Enorm versterkt door gillende kinderen die door de gang rennen. Al met al  een kakafonie van geluid.

De nagalmmeting
Tijdens ons bezoek hebben we allereerst een meting verricht om inzichtelijk te krijgen hoe erg het met de galm was gesteld. Dit deden we na schooltijd zodat de nulmeting vrij van ruis gedaan kon worden. De nagalmtijd, zoals de klant zelf al had geconcludeerd, zat op een behoorlijk hoog niveau. Ten tweede hebben we aan de hand van de resultaten van de meting gelijk een rapport opgesteld. Dit rapport hebben we dan ook gelijk tijdens ons bezoek besproken.

Akoestische oplossing
De klant had in een andere ruimte reeds een aantal akoestische plafond cirkels hangen. Deze waren op een speelse wijze opgehangen. Doordat wij de aangrenzende ruimte zouden gaan aanpakken, konden we deze speelse wijze mooi doortrekken.

Aan de hand van de meetgegevens, hebben we direct berekend hoeveel panelen er nodig waren om een goed resultaat te garanderen.

Na instemming van het plan en de montage van de panelen is de klant zeer tevreden met het akoestische en het esthetische resultaat.

Producten in dit project

geluiddempend plafond

EASYceiling Cloud Circle

Kaderloos plafondeiland

  • Ronde kaderloze plafondeilanden
  • In meerdere kleuren verkrijgbaar
  • Af te hangen op iedere gewenste hoogte
Bekijk
v.a.€347,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager

Wellicht interessant