Advies nodig?

Referentie
20 maart 2018
Jeroen de Klaver

WAVY akoestische panelen in restaurant Suzie’s & Van Aken.


In het fraaie restaurant Suzie's & Van Aken in Oegstgeest werd EASY Noise Control uitgenodigd om op een bijzondere manier de akoestiek te verbeteren.

Een slechte akoestiek in een restaurant kan namelijk erg hinderlijk zijn voor gasten en personeel. Bij een onprettige akoestische situatie in een restaurant is er vaak sprake van het zogenoemde Lombard-effect; men gaat elkaar overstemmen om elkaar te kunnen verstaan. Hierdoor gaat het geluidsniveau omhoog en wordt de spraakverstaanbaarheid nog slechter. Na de gezellige avond zijn de gasten schoor van het harde praten, en vermoeid van het focussen op hun gesprekspartner. Het personeel kan dezelfde gevolgen ervaren van de slechte akoestiek.

Al snel had de klant een paar mooie oplossingen via onze website gevonden: WAVY akoestische panelen en SOLO Cirkels plafondeilanden.

De combinatie van deze twee producten hebben er toe geleid dat de akoestiek flink is verbeterd, maar tevens net zo belangrijk dat de akoestische voorzieningen niet misstaan in het mooie interieur.