Uitbreiding van ons machinepark met ZUND G3 XL cutter

Naast dat we trots zijn op ons gloednieuwe pand, zijn we ook trots op onze nieuwste uitbreiding van het machinepark: een digitale snijplotter! Hiermee kunnen we nog meer mogelijkheden tot maatwerk bieden, kunnen we sneller (maatwerk) leveren en staan we er volledig voor open om mee te denken in snij of freeswerk voor akoestische oplossingen. Daarnaast biedt de machine nieuwe inspiratie en mogelijkheden tot het ontwikkelen van producten en het snel maken van prototypes in eigen beheer.  

Het verwerken van akoestische materialen tot verschillende standaardafmetingen of maatwerk maakt een groot deel uit van ons werk. We hebben hier dan ook een goede partner in. Toch, als je je bedenkt hoeveel tijd en geld er in het transport van de materialen gaat zitten en de impact hiervan op het milieu, is het een logische stap om dit intern te gaan doen.

De ZUND G3 XL cutter is een digitale snijplotter. Dit wil zeggen dat de machine automatisch een materiaal kan uitsnijden volgens een digitale tekening, zoals een PDF of DXF-bestand. Deze machine past goed bij ons vanwege de snijsnelheid, het formaat (ongeveer 2 x 3m) en met name de mogelijkheden om gemakkelijk verschillende modules, tools en type mesjes te wisselen. Deze flexibiliteit is belangrijk voor ons omdat wij met veel verschillende materialen werken. Zo hebben we naast de snij-modules waarmee we onze schuimen, polyesterwol en PET-vilt kunnen snijden bijvoorbeeld ook een frees-module waarmee we zelfs hout, kunststof of aluminium kunnen gaan verwerken.   

ZundZund-2

“Dat we deze machine hebben aangeschaft is voor mij als R&D’er een beetje een droom die uitkomt. Belangrijk bij het proces van productontwikkeling is het uitproberen van ideeën en het maken van prototypes. Voorheen moest dit voor snijwerk altijd extern, dit duurt langer en brengt relatief hoge kosten met zich mee. Nu kan ik dezelfde dag nog iets nieuws uitproberen en hierdoor veel sneller schakelen. Dit geldt niet alleen voor mijn eigen projecten maar natuurlijk ook voor die van onze klanten. Specifieke ontwerpwensen of vragen kunnen we nu zelf onderzoeken en beantwoorden. Het is nu de uitdaging voor mij om de mogelijkheden en grenzen te verkennen van deze machine, het proces te optimaliseren en om nieuwe producten te ontwikkelen.” 

Jens de Groot - R&D Engineer EASY Noise Control -

Jens de Groot

Benieuwd naar de maatwerkmogelijkheden die wij met de Zund voor u kunnen uitvoeren? Neem dan contact op met een van onze specialisten.