Voertuigbouw

EASY Noise Control levert een uitgebreid assortiment akoestische materialen voor het stiller maken van boten, auto’s, bussen, vrachtwagens en andere voertuigen.

Lawaai in een voertuig veroorzaakt hinder, vermoeidheid en gevaar. Of het voertuig nu een werkplek is of een verlengstuk van de leefomgeving, het comfort en de veiligheid nemen toe naarmate het lawaai verminderd wordt.

Bij EASY Noise Control bent u aan het juiste adres voor de beste producten om uw voertuig te isoleren. Bij grotere series zijn wij in staat om akoestische materialen op maat te leveren. 

Jachtbouw

Voor het verminderen van het klankkasteffect in technische ruimten kunt u kiezen voor ons geluidsabsorberend EASYfoam PU, EASYfoam AC2 of het lichtgewicht Pyracoustic melamineschuim.

Trillingen en resonanties in een stalen of polyester romp, veroorzaakt door bijvoorbeeld schroef cavitatie, kunnen worden ontdreund met behulp van EASYdemp platen (plaatdikte tot 4 mm) of EASYdemp ontdreuningspasta (plaatdikte vanaf 4 mm).

Ook voor het verminderen van geluid in de verblijfsruimten op uw jacht kunt u terecht bij EASY Noise Control. EASYfabric wordt naadloos geïntegreerd in het interieur en voorkomt hinderlijke galm en reflecties.

Autobedrijven

Geluidsisolerende, -absorberende en ontdreuningsmaterialen zijn onderdeel van iedere auto. Het opnieuw aanbrengen van deze materialen is onderdeel van het schadeherstel, zodat de auto weer in zijn originele staat wordt terug geleverd aan de klant.

Ook bij het tunen en verbouwen van auto’s, of het inbouwen van hifi caraudio is het verbeteren van akoestiek van zeer groot belang. Voorkom trillingen en resonanties met EASYdemp Car Audio Xtra en breng op de juiste plekken geluidsabsorptie aan in de vorm van EASYpol of EASYfoam TC2 om reflecties te voorkomen.

Overige voertuigen

Rij- en motorgeluiden worden effectief verminderd door de overdracht van luchtgeluid en trillingen tegen te gaan. Met onze EASYdemp producten ontdreunt u resonanties uit (metalen) plaatdelen. Bij plaatmateriaal tot 4 mm kiest u voor EASYdemp ontdreuningsplaten. Bij plaatmateriaal vanaf 4 mm kiest u voor EASYdemp ontdreuningspasta.

De EASYdemp ontdreuningsplaten zijn tevens geschikt voor het toevoegen van massa op bijvoorbeeld schutbord of toegangsluiken.

Motorgeluid wordt verder gereduceerd door in het motorcompartiment geluidsabsorberend materiaal aan te brengen, bijvoorbeeld EASYfoam PU of het stevigere EASYfoam AC2. Let daarbij wel op dat het materiaal niet warmer wordt dan 60 graden en dat het goed en volledig vlak wordt aangedrukt. Deze oplossing is daarmee minder geschikt voor toepassing onder motorkappen van personenauto’s.

Geluidsreflecties in de cabine veroorzaken een toename van geluidsniveau en overdracht van geluid. Geluidsabsorberende materialen om dit te verminderen zijn er in diverse uitvoeringen, zoals het technische EASYfoam AC2, het lichtgewicht Pyracoustic (vooral geschikt achter geperforeerde panelen) en EASYfabric gestoffeerde akoestische panelen.