Oplossingen om galm te verminderen

Wanneer geluid steeds weerkaatst tegen harde oppervlakken dan spreek je van galm. Dit geluid komt bijvoorbeeld van stemmen of van een muziekinstallatie. Deze geluiden blijven heen en weer kaatsen tot het geluid is uitgedoofd.

Galm kan als hinderlijk worden ervaren. U kunt zich bijvoorbeeld minder goed concentreren en eerder vermoeid raken.

De galm verminderen in uw woning, kantoor of andere zakelijk omgeving kan samen met EASY Noise Control! Wij hebben diverse oplossingen voor het verminderen van de galm/ het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte.

Akoestisch fotopaneel aan de muur
  • Meer dan 500 projecten per jaar
  • Akoestische meting op locatie
  • Praktisch en doelgericht advies
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Advies nodig?
vraag het aan dé experts

Stel een vraag

Hoeveel galm is er in uw ruimte?

U kunt het vermoeden hebben dat er teveel galm aanwezig is in uw ruimte. Om dit zeker te weten kunnen wij een akoestische meting bij u uitvoeren. Tijdens deze meting meten we de nagalmtijd. Dit doen we met speciale meetapparatuur.

De cijfers van de nagalmtijd die uit deze meting naar voren komen voeren we in een door ons zelf ontwikkelde software genaamd ‘’Acoustic Advisor’’ in.

In deze software is het ook mogelijk om akoestische oplossingen toe te voegen, zo ziet u dus direct op locatie wat welke oplossing voor u kan betekenen. Meer weten over de akoestische meting of een afspraak maken met één van onze akoestisch adviseurs? Neem contact met ons op!

Meetapparatuur - EASY Noise Control
Akoestiek kantoor

Hoe vermindert u de galm?

Door in het interieur zachte materialen zoals gordijnen, kleden en meubels toe te voegen wordt de galm al verminderd.

Daarnaast is het ook goed om akoestische oplossingen aan de ruimte toe te voegen. Deze helpen de galm nog meer verminderen, omdat akoestische oplossingen absorptiemateriaal bevatten.

Het geluid kan dan niet meer tegen de harde oppervlakken weerkaatsen, want het wordt geabsorbeerd in de akoestische oplossing aan uw wand of plafond. Deze akoestische oplossingen zijn geschikt voor thuis, op kantoor of in andere zakelijke gebouwen.

De meestverkochte oplossingen voor het verminderen van galm

De akoestische oplossing moet esthetisch passen bij de inrichting van de ruimte. Op het gebied van akoestische toepassingen is er veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo kan de akoestische oplossing wegvallen in het huidige interieur of kan het bijvoorbeeld ook ingezet worden als branding van het kantoor. De meest gebruikte akoestische oplossingen zijn wand- en plafondpanelen. Bij EASY Noise Control hebben we diverse oplossingen, denk aan plafondpanelen, plafondeilanden en wandpanelen. Verkrijgbaar in diverse afmetingen, kleuren en vormen.

Bekijk het volledige assortiment aan akoestische oplossingen in onze webshop.

werk aan de muur akoestisch