Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek

  Akoestiek

  “Akoestiek” in ruime zin is de wetenschap van geluid. Echter wordt het woord “akoestiek” ook vaak gebruikt wanneer men het heeft over de klank en nagalm van een ruimte. Waardoor ontstaat een slechte akoestiek? Of het nu een mens of een machine betreft: iedere geluidsbron zorgt voor geluid. Dit geluid beweegt zich voort in bijna alle richtingen in de vorm van een trilling. Wanneer het geluid een object zoals een muur tegenkomt, bestaan er 3 mogelijkheden:

  • Geluid wordt gereflecteerd en kaatst via de muur weer terug de ruimte in;

  • Geluid gaat door de muur heen (en is hoorbaar in de aangrenzende ruimte);

  • Geluid wordt geabsorbeerd: hierbij wordt het geluid uitgedoofd door de trilling om te zetten in (vrijwel verwaarloosbare) warmte.

  Hoe verbetert u de akoestiek?

  Voor een goede akoestiek is het belangrijk dat er veel geluid wordt geabsorbeerd en weinig geluid wordt gereflecteerd. Dit is volledig afhankelijk van de materialen in de ruimte. Bij gladde en harde materialen wordt het geluid vooral gereflecteerd. Juist in deze gevallen is vaak sprake van galm en dus een slechte akoestiek. Door zachte, open materialen wordt geluid juist opgenomen ofwel geabsorbeerd en wordt er minder galm ervaren.

  Hoe goed of slecht de akoestiek in een ruimte is hangt sterk af van het gebruiksdoel van de ruimte. In een religieus gebouw wordt het meestal op prijs gesteld als er veel galm is, maar in een kantoortuin wordt galm als vervelend ervaren. Een “goede akoestiek” is dus altijd een relatief begrip. 

  Uiteraard denken we graag met u mee welk geluidspaneel voor u het beste is. Hierin kunnen we ook adviseren over onze akoestische oplossingen.

  Kom in contact met onze experts
  Akoestiek restaurant de Branding

  Akoestiek in gebouwen

  Jaarlijks voeren wij meer dan 500 projecten uit in kantoren, horeca, zorginstellingen, onderwijs en industrie. Ook leveren we diverse oplossingen voor het verbeteren van de akoestische situatie thuis.

  Bij nieuwbouw en renovatie van gebouwen gebruikt men vaak harde materialen zoals beton, tegels en hout. Het gevolg is dat geluid enorm reflecteert. Hierdoor klinkt een ruimte hol. Ook voor deze situaties zijn kunt u onze expertise inschakelen.

  Voor elke toepassing en elke ruimte biedt EASY Noise Control een akoestische oplossing. De meest voorkomende situaties:

  Akoestiek kantoor
  Akoestiek kantoortuin
  Akoestiek horeca
  Akoestiek scholen
  Akoestiek gymzaal
  Akoestiek werkplaats
  Akoestiek woonkamer

  Akoestiek productiehal Meijer Metal

  Kom eens langs in onze showroom!

  Maak direct een afspraak

  EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons kantoor vindt u voorbeelden van al onze producten; deels in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te adviseren.

  Bezoek onze showroom
  Kom eens langs in onze showroom! 2

  Onze specialisten staan voor u klaar

  Vraag advies aan

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag