Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Plafondpanelen school Berg en Bos

  Akoestiek BSO verbeteren

  Drukte in combinatie met harde vloeren en wanden met oog op hygiëne, heeft vaak een slechte akoestiek als gevolg op een BSO. Met akoestische oplossingen wordt nagalm verminderd. Minder nagalm maakt kinderen rustiger, minder vermoeid en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind. Akoestische uitdagingen: 

  • zeer lage nagalmtijd;
  • gedempt geluidsniveau;
  • betere spraakverstaanbaarheid;
  • hufterproof en impactbestendigheid.

  Wat levert goede akoestiek in een BSO op?

  Vier voordelen

  Veel BSO’s zijn gevestigd in hoge monumentale panden met veel harde wanden, vloeren en plafond. Dit komt de akoestiek niet ten goede. Ook bij het herinrichten van een BSO zien we vaak dat akoestische materialen worden weggehaald, vermeden en niet worden toegevoegd. Hiermee wordt akoestiek onderschat. Wat kan een goede akoestiek in een BSO opleveren?

  Gezonde kinderen

  Lawaai is slecht voor de gemoedstoestand. Het verwerken van prikkels kost bij kleine kinderen veel energie en daarmee raken ze sneller geïrriteerd en vermoeid.

  Veilige omgeving

  Bij te veel herrie kunnen onoverzichtelijke en stressvolle situaties ontstaan of kinderen over het hoofd worden gezien. Dit kan er toe leiden dat een begeleider minder adequaat handelt en verkeerd ingrijpt.

  Betere ontwikkeling kinderen

  Minder vermoeidheid, meer rust. Verbeterde verstaanbaarheid waardoor de boodschap bij kinderen beter binnenkomt. Dit alles tezamen is positief voor de ontwikkeling van kinderen. Gelukkige leraren, leerlingen en ouders.

  Gezonde begeleiders

  Ook voor begeleiders leidt een goede akoestiek tot minder stress en vermoeidheid. Uiteindelijk resulterend in minder ziekteverzuim.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een BSO

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, hygiëne en impactbestendigheid. Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek. 

  Er zijn ook meer creatieve en esthetische oplossingen die goed in een opvang passen. Aaibare en zachte materialen, zonder scherpe randjes, worden vaak gekozen.

  • EASYphoto kaderloos wandpaneel
  • EASYceiling plafondeilanden 
  • EASYfabric wandpaneel

  Vraag advies aan

  Meting op locatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag