Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  PET-vilt baffles kantooromgeving

  Akoestiek kantoor verbeteren

  Hinder van een slechte akoestiek op kantoor? Elk kantoor is anders en heeft een andere akoestische situatie. 

  Om een productieve en comfortabele werkplek te creëren, is het belangrijk rekening te houden met de volgende factoren: 

  • Nagalm; 
  • Overdracht tussen werkplekken onderling; 
  • Geluidsreflecties via wand of plafond; 
  • Omgevingsgeluid. 

  De geluidsomgeving in een kantoor heeft een groot effect op de prestaties van medewerkers. Wil je de akoestiek op uw kantoor verbeteren? Bij ons bent je op het juiste adres voor geluidsdemping!  

  Waarom de akoestiek van kantoren verbeteren?

  Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op mensen. Het beïnvloedt de gemoedstoestand, de productiviteit en het welzijn van mensen. In stille ruimtes werkt ons geheugen beter en is de focus langer. Met te veel afleiding kunnen we complexe taken niet goed uitvoeren en worden we minder productief. Een investering in de akoestiek levert dus veel op.   

  Een goede akoestiek op werk is van belang voor het creëren van een comfortabele werkomgeving.  

  Bij het verbeteren van de geluidskwaliteit wordt er aandacht gegeven aan het tegengaan van een hinderlijke galm. Idealiter realiseren we comfortabele geluidsniveaus. Daarnaast willen we geluidsoverdracht tussen werkplekken zoveel mogelijk reduceren.  

  Wil je de akoestiek op kantoren verbeteren? Wij bieden praktische en hoogwaardige oplossingen voor bijna alle akoestische problemen in een kantooromgeving. Onze akoestisch specialisten adviseren en helpen je graag. 

  Akoestische panelen plafond en wand

  Voordelen van goede akoestiek kantoren

  Vier voordelen

  Wanneer er sprake is van slechte akoestiek heeft dit vaak te maken met galm. Daarnaast spelen oncomfortabele geluidsniveaus en transmissie een rol. Door akoestische oplossingen te plaatsen kan het onder andere de volgende voordelen opleveren:

  Productieve en gezonde werkplek

  Een goede akoestische omgeving vermindert vermoeidheid, stress en uiteindelijk het ziekteverzuim. Het zorgt dus voor meer efficiëntie.

  Spraak privacy

  Door geluid beter af te schermen met akoestische barrières, kan geluid zich minder goed verspreiden in een ruimte. Hierbij kun je denken aan akoestische producten, zoals bureauschermen en dividers. Dit resulteert in minder directe hinder tussen medewerkers.

  Verlaagd geluidsniveau

  Door een goed akoestisch plafond toe te passen wordt het geluidsniveau in de ruimte verminderd. Geluid verspreidt zich hierdoor minder ver. Dit zorgt voor een betere geluidskwaliteit en geluidsbeleving.

  Betere verstaanbaarheid

  Door absorptie toe te voegen en het geluid te absorberen, worden de galm en akoestiek op kantoor verbeterd. Een goede akoestiek op kantoor zorgt voor een betere geluidskwaliteit en verhoogde verstaanbaarheid.

  Hoe ontstaat galm?

  Galm ontstaat doordat geluid weerkaatst tussen bijvoorbeeld het plafond en de vloer of tussen de wanden. Daarom is het voldoende om de geluidsabsorberende panelen aan slechts één van de twee zijden te plaatsen; het is niet noodzakelijk om ze direct tegenover elkaar te positioneren.  

  Akoestische baffle met een kern van glaswol in kantooromgeving

  Galm op kantoor

  Rust, welzijn & productiviteit

  Een goede akoestiek op kantoor is belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, welzijn en productiviteit. 

  Hoe slechter de akoestiek, des te moeilijker het is om geluid te lokaliseren. Een hoog geluidsniveau, bijvoorbeeld door galm, resulteert in een onoverzichtelijke situatie die stressvol en vermoeiend kan zijn. We reageren zowel bewust als onbewust op geluid. Zelfs degenen die beweren geen hinder van geluid te ondervinden, hebben er wel degelijk last van. 

  Om de akoestiek in jouw kantoorgebouw te verbeteren is de nagalmtijd belangrijk. De nagalmtijd zegt namelijk alles over de spraakverstaanbaarheid.  

  Wij meten de nagalm voor je om een goed inzicht te krijgen in de oplossing. Bij een te lange nagalmtijd dien je absorberende oplossingen toe te voegen. De hoeveelheid en welke producten bespreken we graag met je. 

  Een te korte nagalm komt ook voor. In dit geval is vaak de spraak privacy tussen collega’s een zorg. Wist je dat iemand circa 25 minuten nodig heeft om focus te vinden na een verstoring? 

  Als dit het geval is, dan raden we je aan om dividers, akoestische scheidingswanden en baffles te plaatsen. Op deze manier ontstaat er meer verstrooiing. Bovendien leidt dit tot het beter blokken van het directe geluid. Dit is de manier om een goede akoestiek op kantoor te krijgen. 

  Plafondeilanden kantoor nuland

  Design en duurzaamheid

  In kantoren speelt interieur en design een belangrijke rol.

  Een kantoor is meer dan alleen een plek waar gewerkt wordt. Het is een onderdeel van interne en externe branding.  

  Een slechte akoestiek op kantoor heeft een negatieve invloed op de beleving van een gebouw. Dit is al een reden om de akoestiek aan te pakken.  

  Bij de overweging van geluidsdemping op kantoor zullen wij de esthetiek en interieur van uw ruimte meenemen. We hebben een groot assortiment met akoestisch designpanelen, verlichting en meubilair. Daarnaast bieden we de service om mee te denken in het grafisch ontwerp en materiaal en stofkeuze.  

  Ook duurzaamheid en circulariteit zijn onderwerpen waar we niet meer omheen kunnen. Hierin denken we per situatie mee. We bieden verschillende producten met een lage impact op het milieu en die 100% recyclebaar zijn.  

  Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op.  

  Project Toversnest - akoestische wandpanelen

  Wat kunt u doen om de akoestiek te verbeteren?

  In grote ruimtes, zoals open kantoorruimtes, treden snel geluidsproblemen op. De overvloed aan oppervlakken zoals beton, glas en metaal dragen bij aan een slechte akoestiek. Deze harde materialen zorgen namelijk voor geluidsreflecties met galm als gevolg. Akoestische panelen helpen galm te verminderen en verbeteren daarmee de akoestiek. 

  De meest effectieve panelen zijn akoestische plafondpanelen of -eilanden, wandpanelen en geluidswanden voor kantoren. Alle akoestische panelen beschikken over uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. Door het reduceren van de galm worden storende geluiden verminderd, wat bijdraagt aan een betere akoestiek. 

  Vilten plafondeilanden kantoor - PET-vilt

  Oplossingen akoestiek

  Kantoren

  Wanneer de akoestiek op kantoor goed is, heeft dit een positief effect op de tevredenheid van werknemers. Om dit te bereiken bieden we diverse akoestische bureau- en vloerschermen. Ook hebben we het grootste assortiment aan wand- en plafondoplossingen.

  • EASYceiling plafondeiland of EASYceiling Direct plafondpaneel
  • EASYphoto of EASYultra wandpanelen
  • EASYphoto of EASYfabric bureauschermen

  Vraag advies aan

  Wil je meer inzicht in de huidige akoestische situatie op kantoor?

  Vraag een vrijblijvende meting op locatie aan! Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies. In een handomdraai heb je de oplossing en investering helder.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag