Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek verbeteren in gebouwen
  Akoestiek verbeteren in de zorg
  Fysiopraktijk Utrecht akoestisch verbeterd

  Akoestiek verbeteren in de zorg

  Geluid in de breedste zin van het woord is een belangrijke factor voor het welzijn en welbevinden van mensen. Dat hoge geluidsniveaus gehoorschade veroorzaken is algemeen bekend, maar geluidshinder is er in veel meer verschijningsvormen. 

  De akoestiek in een gebouw of ruimte heeft invloed op de gebruikers. In zorgomgevingen is kwaliteit van werk door zorgverleners én rust voor zorgvragers van essentieel belang voor een succesvolle dienstverlening.

  Veelvoorkomende problemen in de zorg

  Vier problemen

  In de zorg zijn meestal niet de hoge geluidsniveaus een oorzaak, maar zijn juist andere factoren van invloed op de akoestiek. Een optimale akoestiek met aandacht voor galm, spraakverstaanbaarheid, spraak privacy, overdracht op grotere afstand draagt bij aan een betere zorgomgeving.

  Galm

  Teveel galm in de ruimte levert per definitie onrust op voor zorgvragers en zorgverleners. Een lage nagalmtijd betekent meer conform.

  Verstaanbaarheid

  Een optimale spraakverstaanbaarheid is belangrijk voor de communicatie binnen de groep. In gesprek met een collega of zorgvrager moet goed verstaan geen inspanning maar een vanzelfsprekendheid zijn

  Spraakprivacy

  Het omgekeerde van spraakverstaanbaarheid en van toepassing op communicatie buiten de eigen groep. Met een goede spraak privacy worden op normale wijze (vertrouwelijke) gesprekken gevoerd zonder dat deze ‘meegeluisterd’ worden buiten de groep.

  Overdracht

  Geluid van gesprekken, apparaten of gewoon achtergrondgeluid worden in omgevingen met goede akoestiek minder versterkt en het geluidsniveau op grotere afstand neemt af.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in de zorg

  Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor plafond en/of wand toepassingen die de rustige uitstraling van het ziekenhuis of de praktijk behouden.

  Bij onze EASYphoto wandpanelen kunt u zelf een foto aanleveren of een bestaande foto kiezen. Bij de plafondeilanden en plafondpanelen is er keuze uit 22 kleuren.

  • EASYceiling plafondeiland
  • EASYphoto wandpaneel
  • EASYceiling Direct

  Verbeter de akoestiek

  Huisarts- en tandartspraktijken

  Een slechte akoestiek in wachtruimtes kan voor spanningen zorgen bij patiënten. Dit leidt tot een gevoel van onbehagen dat wordt meegenomen de spreekkamer in. Door de akoestiek te verbeteren in de wachtkamer kan deze spanning worden tegengegaan. Ook in de spreekkamer kan een slechte akoestiek bijdragen aan een onprettige beleving.

  Belang van akoestiek huisarts en tandartspraktijken

  Vraag advies aan

  Inzicht in huidige akoestische situatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag