Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek restaurant verbeteren
  Akoestiek restaurant de Branding

  Akoestiek restaurant verbeteren

  In restaurants speelt akoestiek een ontzettend belangrijke rol. Bij een goede akoestiek verstaan mensen elkaar beter en hoeven ze niet hun stem te verheffen. Gasten raken minder vermoeid en kunnen zich beter concentreren op het gesprek. Ook wordt het algehele geluidsniveau lager en ontstaat er dus meer “rust” in de tent. Akoestische verbeteringen leiden tot:

  • een betere spraakverstaanbaarheid;

  • een lager geluidsniveaus;

  • minder galm;

  • betere recensies.

  Voordelen van goede akoestiek

  Restaurant

  In een restaurant zitten veel mensen in een vrij kleine ruimte. Hierdoor is het zeer belangrijk om voldoende akoestische maatregelen te nemen. De volgende akoestische uitdagingen spelen een rol:   

  Betere verstaanbaarheid horeca

  Bij een goede akoestiek wordt het makkelijker om de mensen aan tafel te verstaan. Mensen kunnen communiceren zonder hun stem te verheffen.

  Lagere geluidsniveaus horeca

  Door de akoestiek te verbeteren hoeven mensen hun stem niet te verheffen en/of elkaar te overschreeuwen waardoor het geluidsniveau afneemt.

  Minder galm

  Door de galm in de ruimte te verminderen verspreidt geluid zich minder snel in de ruimte en is de beleving van geluid in de ruimte prettig.

  Betere recensies restaurant

  Steeds vaker klagen klanten over restaurants met een slechte akoestiek. Een goede akoestiek leidt tot meer plezier en dus betere recensies.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor een goede akoestiek in een restaurant

  In een restaurant speelt naast de akoestiek ook de esthetiek van de ruimte een belangrijke rol. Op het gebied van akoestische toepassingen heeft u veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo kan de akoestische oplossing wegvallen in het huidige interieur of het restaurant juist meer karakter geven.

  • EASYphoto wandpanelen

  • EASYceiling plafondpanelen

  • EASYfelt baffles

  Cocktailparty-effect

  In veel restaurants is sprake van het cocktailparty-effect. Dit effect zorgt ervoor dat mensen hun stem verheffen om zichzelf verstaanbaar te maken. Het gevolg is dat de mensen aan de tafel ernaast hetzelfde gaat doen waardoor mensen elkaar gaan overschreeuwen. 

  Door het cocktailparty-effect neemt het geluidsniveau in de ruimte aanzienlijk toe. Dit is op te lossen door de akoestiek te verbeteren. Dit moet bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de klanten gebeuren, bijvoorbeeld door akoestische oplossingen direct boven de tafels aan te brengen. Geluid wordt dan zoveel mogelijk bij de bron gedempt en verspreidt zich dus minder snel in de ruimte.

  Neem gerust contact met ons op voor advies van een van onze akoestische specialisten.

  Pannenkoekenrestaurant akoestisch verbeterd

  Vraag advies aan

  Meting op locatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag