Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Plafondeilanden kantoor nuland

  Akoestiek ziekenhuis verbeteren

  Een slechte akoestiek in een ziekenhuis heeft invloed op de gezondheid en herstel van patiënten en welzijn van de mensen die er werken. Een goede akoestiek in een ziekenhuizen is essentieel. Geluidsverstoring kan invloed hebben op de rust en slaap van patiënten en veroorzaakt vermoeidheid bij verplegers, dokters en andere hulpverleners. Akoestische uitdagingen:   

  • zeer lage nagalmtijd;
  • gedempt geluidsniveau;
  • akoestische privacy;
  • hygiëne.

  Wat levert goede akoestiek in een ziekenhuis op?

  Vier voordelen

  Vaak zien we dat er akoestische problemen heersen rondom en in gangen, wachtruimten, balies, operatiekamers, verblijfsplekken en het ziekenhuisrestaurant.

  Vaak zijn ruimten in ziekenhuizen vanuit hygiënische en praktisch oogpunten ontworpen en ontbreken er daarom dempende materialen. Met de juiste akoestische voorzieningen voor elke ruimte levert dit binnen een ziekenhuis veel op:

  Sneller herstel door beter slapen

  Lawaai is slecht voor de gemoedstoestand. Het verwerken van prikkels kost bij veel energie en vermoeid. Onderzoek toont aan dat een goede akoestiek leidt tot beter slapen en daarmee kans op snellere genezing.

  Veilige en rustige zorgomgeving

  Bij lawaai of herrie kunnen onoverzichtelijke en stressvolle en angstige situaties ontstaan. Een goede akoestiek bevordert overzicht en bevordert de gemoedstoestand van patiënten en personeel.

  Gezonder en beter presterend personeel

  Ook voor hulpverleners leidt een goede akoestiek tot minder stress en vermoeidheid, bovendien tot leidt het tot betere prestaties en focus en daarmee zeer belangrijk bij de uitvoering van zorg en operaties.

  Verstaanbaarheid

  Een goede spraakverstaanbaarheid is essentieel voor succesvolle communicatie binnen de groep. Het begrijpen van een collega of zorgvrager tijdens een gesprek mag geen inspanning vergen; het moet eerder als vanzelfsprekend ervaren worden.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in ziekenhuizen

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne.

  Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek.

  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYceiling plafondpanelen 
  • EASYultra wandpaneel
  • Systeemplafond hygiëne (op aanvraag)

  Vraag advies aan

  Inzicht in uw huidige situatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag