Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Geluidsisolatie motorruimte

  Geluidsisolatie motorruimte

  Motoren en aandrijvingen zijn vaak de belangrijkste geluidsbronnen in onder meer voertuigen, schepen en machines. Een goede geluidsisolatie van de motorruimte is dus wenselijk. Het vinden van de juiste geluidsisolerende materialen voor een motorruimte is een uitdagende klus.

  Motoren worden warm, hebben zuurstof nodig (in geval van een verbrandingsmotor) en zijn zo compact mogelijk ingebouwd in voertuig of machine. Vanuit akoestisch perspectief is een wisselend toerental ook een uitdaging, waarbij vooral de lagere frequenties (bijvoorbeeld in een boot, of in stationaire toestand) tot een hinderlijke bromtoon en zelfs trillingen kan leiden.

  Minder geluid

  De voordelen

  Motoren die minder geluid produceren dragen op positieve wijze bij aan de (werk)omgeving van de gebruikers.

  Verminder schadelijk geluid

  Grote, zware motoren in industriële toepassingen kunnen zeer hoge geluidsniveaus produceren die (op termijn) gehoorschade veroorzaken.

  Vergroot het comfort

  Ook als geluid niet schadelijk is kan het toch een bron van hinder zijn. Wisselende toerentallen, maar ook bij eentonige geluiden leveren hinder op voor gebruikers.

  Een goed verkoopargument

  Aandacht voor geluid van uw machine en/of motor versterkt uw marketing- en verkoopactiviteiten.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor geluidsisolatie van motoren

  Akoestische materialen, snel te bestellen, eenvoudig te verwerken en bewezen effectief. Weet u niet welke akoestische materialen het beste bij uw probleem passen? Onze experts helpen u graag bij het in kaart brengen van de geluidisolatie van uw motoren en een passende oplossing te vinden. Neem gerust contact met ons op.

  Meest gebruikt:

  • EASYfoam FireSeal
  • EASYfoam AC2
  • EASYfoam PU
  • EASYdemp