Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestiek hotel verbeteren
  Zwart wit fotopanelen en ronde plafondeilanden

  Akoestiek hotel verbeteren

  In hotels spelen verschillende geluidsproblemen een rol. Bouwkundig is het zeer belangrijk om te zorgen voor een goede geluidsisolatie tussen kamers. Op deze manier voorkomt u overdracht van geluid tussen gasten onderling. Daarnaast is ook het akoestisch klimaat binnenin de ruimten belangrijk. Dat geldt met name voor de algemene ruimten zoals gangen, trappenhuizen, vergaderruimten, receptie en het restaurant. Akoestische verbeteringen zorgen onder andere voor:

  • een betere spraakverstaanbaarheid;

  • minder galm;

  • meer rust en concentratie.

  Akoestiek verbeteren in 5 stappen

  EASY Noise Control is specialist in akoestiek en geluidsisolatie

  1

  Stap 1: Uitleg en voorbespreking

  Op locatie brengt onze akoestisch adviseur samen met u het probleem in kaart. Ook geeft hij een korte toelichting op onze werkwijze en indien gewenst een meer uitgebreide presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

  2

  Stap 2: Akoestische meting van de ruimten

  In iedere afzonderlijke ruimte vindt een meting plaats. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter. Daarna worden enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool waarmee de nagalmtijd wordt gemeten. Een dergelijke meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

  3

  Stap 3: Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

  In een door ons zelf ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt direct vragen stellen. Omdat ook de esthetiek een belangrijke rol speelt heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

  4

  Stap 4: Rapportage en offerte

  Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u hier even over na kunt denken of deze kunt bespreken met een collega. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de oplossing.

  5

  Stap 5: Vervolg

  Na de meting houden we uiteraard graag contact. Mocht u nog iets aan willen passen dan verwerken we dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

  Akoestische problemen in een hotel

  Bij een hotel zijn er vaak verschillende akoestische uitdagingen.

  De volgende zaken kunnen een rol spelen:

  Gangen

  Door de akoestiek in een gang te verbeteren wordt stap- en spraakgeluid vroegtijdig gedempt. Hierdoor verspreidt het geluid zich minder goed naar verder gelegen kamers.

  Trappenhuizen

  Door de akoestiek te verbeteren wordt dat stap- en spraakgeluid vroegtijdig gedempt en verspreidt het zich minder goed over de etages.

  Receptie

  Door de akoestiek bij de receptie te verbeteren neemt het concentratievermogen en de spraakverstaanbaarheid toe. Ook draagt dit bij aan een prettige sfeer.

  Restaurant

  Bij een goede akoestiek neemt het geluidsniveau af. Gasten verstaan elkaar beter en praten minder luid om zich verstaanbaar te maken.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in een hotel

  Een akoestische oplossing moet natuurlijk ook mooi zijn. We hebben daarom een uitgebreid pakket aan akoestische oplossingen die ofwel wegvallen in het ontwerp of juist een bijdrage leveren aan het design.

  • EASYphoto wandpanelen

  • EASYceiling plafondeilanden

  Vraag advies aan

  Doelgericht advies

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag