Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Plafondeilanden restaurant in den Boekenkast

  Akoestiek horeca verbeteren

  Het onderwerp akoestiek krijgt steeds meer aandacht in de horeca. Mensen komen hier vaak voor rust en ontspanning. Een hoog geluidsniveau en veel galm belemmeren dit. Akoestische verbeteringen zorgen onder andere voor:  


  •  een betere spraakverstaanbaarheid;  
  •  een positief effect op de beleving van gasten;  
  •  gasten raken minder snel vermoeid.

  Wat is een goede akoestiek?

  De kwaliteit van de akoestiek hangt af van de verhouding tussen geluidsabsorptie en geluidsreflectie. We spreken van een aangename akoestiek wanneer het geluid in de ruimte niet afleidt van het doel van het geluid. Dit is in overeenstemming met zowel de functie van de ruimte als de aanwezige personen. Een goede akoestiek creëert een balans tussen spraakverstaanbaarheid en spraakprivacy, bevordert optimale concentratie en vermindert vermoeidheid.

  Akoestisch probleem in Duits restaurant verholpen - akoestische plafondeilanden

  Hoe akoestiek berekenen?

  Het is mogelijk om de akoestiek in een ruimte te berekenen. De uitkomsten hiervan zijn echter niet altijd betrouwbaar. In een ruimte zijn vaak meubels aanwezig, zoals tafels, stoelen, of andere objecten. Bij de berekening dient men rekening te houden met deze objecten en ander absorberend materiaal. Het is lastig om exact vast te stellen hoeveel geluid de voorwerpen absorberen. Hierdoor wordt een nauwkeurige berekening bemoeilijkt. Daarom meten wij in plaats van te berekenen. Dit resulteert in een nauwkeurige en betrouwbare uitkomst. 

  Meting tijdens akoestisch onderzoek

  Voordelen van goede akoestiek

  Horeca

  In de horeca zitten veel mensen vaak dicht op elkaar en produceren ze gezamenlijk veel geluid. Bij een slechte akoestiek zal dit hinderlijke galm en oncomfortabele geluidsniveaus tot gevolg hebben. Het plaatsen van akoestische oplossingen kan onder andere de volgende voordelen opleveren:

  Betere verstaanbaarheid

  Bij een goede akoestiek wordt het makkelijker om de mensen aan tafel te verstaan. Mensen kunnen communiceren zonder hun stem te verheffen.

  Lagere geluidsniveaus

  Door de akoestiek te verbeteren hoeven mensen hun stem niet te verheffen en/of elkaar te overschreeuwen waardoor het geluidsniveau afneemt.

  Minder galm

  Door de galm in de ruimte te verminderen verspreidt geluid zich minder snel in de ruimte en is de beleving van geluid in de ruimte prettig.

  Betere recensies

  Steeds vaker klagen klanten over restaurants met een slechte akoestiek. Een goede akoestiek leidt tot meer plezier en dus betere recensies.

  Verbeter de akoestiek in de horeca

  In de horeca speelt akoestiek een ontzettend belangrijk rol.

  Slechte recensies en ervaringen van gasten hebben een negatieve invloed op de klandizie. Wanneer de akoestiek in een restaurant slecht is, beïnvloedt dit de ervaring en beleving van de gasten.

  Wij hebben een uitgebreid scala akoestische en tegelijkertijd esthetische oplossingen om een slechte akoestiek in een café, restaurant of hotel tegen te gaan. Hieronder vallen zowel akoestische wandoplossingen als plafondoplossingen.

  Akoestiek restaurant de Branding

  Deze oplossingen kiezen anderen

  Voor horeca

  In de horeca speelt naast de akoestiek ook de esthetiek van de ruimte een belangrijke rol. Op het gebied van akoestische toepassingen heb je veel keuze uit zowel opvallende als onopvallende oplossingen. Zo kan de akoestische oplossing wegvallen in het huidige interieur of de ruimte(s) juist meer karakter geven.

  • EASYceiling plafondeiland
  • EASYphoto wandpaneel
  • EASYfelt baffles

  Vraag advies aan

  Meting op locatie

  Wanneer je meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kun je een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag