Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Burengeluid en geluidsoverlast

  Burengeluid en geluidsoverlast

  Heeft u last van het geluid van uw buren? Of ervaren de buren geluidsoverlast van u? Geluidshinder afkomstig van buren is een veelvoorkomend probleem. Bovendien kan burengeluid tot een nare discussie en zelfs ruzies leiden. In veel gevallen van hinderlijk burengeluid komt het voort uit een slechte geluidsisolatie van de woning. Gelukkig zijn er goede maatregelen om de isolatie van luchtgeluid en contactgeluid te verbeteren. Het probleem is niet eenvoudig op te lossen, maar wel goed te reduceren. Op deze pagina van de Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.


  EASY Noise Control is leverancier in akoestische maatregelen, waaronder absorberende materialen en voorzetsystemen om geluidsoverlast te beperken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw muur isoleren tegen het geluid van uw buren. Een akoestische voorzetwand kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van een aangrenzende ruimte. Daarnaast bieden wij materialen aan voor het creëren van een zwevende dekvloer. Hiermee kunt u uw vloer isoleren, waardoor zowel contact- als luchtgeluid geïsoleerd wordt.

  Geluidsoverlast van de buren oplossen? Uw muur isoleren tegen het geluid van de buren? Of gewoon beter slapen? In deze blog geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen omtrent geluidsoverlast en burengeluid isoleren.

  Geluidsoverlast buren tegengaan

  Luchtgeluid en contactgeluid

  Geluidsoverlast van buren onderscheiden we in luchtgeluid en contactgeluid. Gesprekken, zingen, geluid van de televisie en muziek zijn voorbeelden van luchtgeluid. Deze kunnen rechtstreeks doordringen door de scheidingswanden en -vloeren.  Contactgeluid zijn bijvoorbeeld voetstappen, het vallen van spullen op de grond, gestamp op trappen en een trillende wasmachine. Contactgeluid verspreidt zich door de constructie van het pand. Om dit te verminderen is het het beste om direct bij de bron te beginnen.

  Bovenburen / Onderburen

  Uw plafond is verbonden aan de vloer van uw bovenburen. Zowel contactgeluid als luchtgeluid kan hinder veroorzaken. Door een voorzetplafond (onder) en/of zwevende vloer (boven) verbetert u de isolatie.

  Naaste buren

  De scheidingswand tussen de woning kan zowel luchtgeluid (stemmen) als contact geluid van de naaste buren te veel doorlaten. Een voorzetwand die geen contact maakt met de vloer is hierbij een oplossing.

  Flankerend geluid

  Flankerend geluid ontstaat door transmissie van geluid door andere oppervlakken dan de directe scheidingsmuur of vloer. Zo kan het nodig zijn om niet enkel uw plafond te isoleren, maar ook uw wanden.

  Geluidslekken

  Kieren, gaten, ventilatie, niet sluitende kozijnen en deuren zijn een aantal voorbeelden van geluidslekken. Bij een goede geluidsisolatie is het van belang om zwakke plekken in constructiedelen eerst te maken.