Burengeluid en geluidsoverlast
Geluidsoverlast buren tegengaan
Luchtgeluid en contactgeluid
Geluidsoverlast van buren kunnen we onderscheiden in luchtgeluid en contactgeluid. Stemmen, televisie, muziek zijn voorbeelden van luchtgeluid. Deze kunnen rechtstreeks door de scheidingswanden en vloeren dringen. Voorbeelden van contactgeluid zijn voetstappen, gestamp op trappen en een trillende wasmachine. Contactgeluid kan het beste bij de bron worden aangepakt.
Bovenburen / Onderburen
Uw plafond is de vloer van uw bovenburen. Zowel contactgeluid als luchtgeluid kan hinder veroorzaken. Door een voorzetplafond of zwevende vloer vermindert u de overdracht en trillingen.
Naaste buren
De scheidingswand tussen de woning kan zowel luchtgeluid (stemmen) als contact geluid van de naaste buren te veel doorlaten. Een voorzetwand die geen contact maakt met de vloer is hierbij een oplossing.
Flankerend geluid
Flankerend geluid ontstaat door transmissie van geluid door andere oppervlakken dan de directe scheidingsmuur of vloer. Zo kan het nodig zijn om niet enkel uw plafond te isoleren, maar ook uw wanden.
Geluidslekken
Kieren, gaten, ventilatie, niet sluitende kozijnen en deuren zijn een aantal voorbeelden van geluidslekken. Bij een goede geluidsisolatie is het van belang om zwakke plekken in constructiedelen eerst te maken.
De meest verkochte oplossingen
Voor tegengaan burengeluid
Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de geluidsisolatie.
EASYbond
EASYmass
EASYbond | Trillingsisolatie
Trillingsisolatie
- Trillingsisolatie
- Vlokkenschuim op basis van gerecyclede polyurethaanschuimen
- Zeer constante samenstelling
EASYmass | Geluidsisolerende massaplaten
Geluidsisolatie
- Verhoogt geluidisolatiewaarde van o.a. vloeren
- Hoge massa bij geringe dikte
- Gewicht: 7,5 kg/m2 of 14 kg/m2