Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Burengeluid en geluidsoverlast
  Burengeluid en geluidsoverlast

  Burengeluid en geluidsoverlast

  Bijna iedereen heeft wel eens te maken met geluidsoverlast. Er zijn verschillende organisaties en instellingen die u wegwijs kunnen maken als u last heeft van het geluid dat uw buren maken. Het probleem is niet eenvoudig op te lossen. Op deze pagina van Rijksoverheid vindt u hierover meer.


  EASY Noise Control is leverancier in akoestische maatregelen, waaronder absorberende materialen en voorzetsystemen om geluidsoverlast te beperken. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw muur isoleren tegen het geluid van uw buren. Een akoestische voorzetwand kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van een aangrenzende ruimte. Daarnaast bieden wij materialen aan voor het creëren van een zwevende dekvloer. Hiermee kunt u uw vloer isoleren, waardoor zowel contact- als luchtgeluid geïsoleerd wordt.

  Geluidsoverlast buren tegengaan

  Luchtgeluid en contactgeluid

  Geluidsoverlast van buren kunnen we onderscheiden in luchtgeluid en contactgeluid. Stemmen, televisie, muziek zijn voorbeelden van luchtgeluid. Deze kunnen rechtstreeks door de scheidingswanden en vloeren dringen. Voorbeelden van contactgeluid zijn voetstappen, gestamp op trappen en een trillende wasmachine. Contactgeluid kan het beste bij de bron worden aangepakt.

  Bovenburen / Onderburen

  Uw plafond is de vloer van uw bovenburen. Zowel contactgeluid als luchtgeluid kan hinder veroorzaken. Door een voorzetplafond of zwevende vloer vermindert u de overdracht en trillingen.

  Naaste buren

  De scheidingswand tussen de woning kan zowel luchtgeluid (stemmen) als contact geluid van de naaste buren te veel doorlaten. Een voorzetwand die geen contact maakt met de vloer is hierbij een oplossing.

  Flankerend geluid

  Flankerend geluid ontstaat door transmissie van geluid door andere oppervlakken dan de directe scheidingsmuur of vloer. Zo kan het nodig zijn om niet enkel uw plafond te isoleren, maar ook uw wanden.

  Geluidslekken

  Kieren, gaten, ventilatie, niet sluitende kozijnen en deuren zijn een aantal voorbeelden van geluidslekken. Bij een goede geluidsisolatie is het van belang om zwakke plekken in constructiedelen eerst te maken.