Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Akoestiek restaurant verbeteren - akoestische plafondeilanden

  Galm

  Heb je last van een slechte akoestiek en wil je de galm in de ruimte verminderen? Wij van EASY Noise Control zijn specialist als het gaat om de galm in je kantoor, horecagelegenheid, in het onderwijs, in een productieomgeving of bij jou thuis.

  Door meer geluidsabsorptie in een ruimte toe te voegen wordt de galm verminderd. Door akoestische voorzieningen evenredig te verdelen in de ruimte wordt de nagalmtijd verminderd. Weten hoeveel absorptie er nodig is om de akoestiek in de ruimte optimaal te maken? We kunnen hiervoor een nagalmmeting bij jou uitvoeren. Voor meer informatie hierover kun je contact met ons opnemen.

  Galm verminderen in de ruimte

  Herken je een ruimte met veel harde oppervlakken? Denk aan een hard plafond, wanden die gestuct zijn, veel ramen en een harde vloer van steen of hout. Hier wordt vaak voor gekozen vanwege de esthetiek en hygiëne. Echter is dit voor de nagalmtijd erg nadelig. Harde oppervlakken zorgen er namelijk voor dat geluid kan reflecteren. Hierdoor hoor je geluid niet alleen direct maar ook indirect en een fractie later. Dit zorgt ervoor dat er galm in een ruimte ontstaat.

  Je ervaart dan een slechte spraakverstaanbaarheid en je bent sneller vermoeid. Een te lange nagalmtijd gaat ten koste van de productiviteit en je concentratie. Tijd om de galm te reduceren. Maar hoe doe je dat? Door op slimme plekken en evenredig in de ruimte akoestische oplossingen te plaatsen vermindert de galm. De geluidsgolven weerkaatsen dan namelijk niet meer tegen de harde oppervlakken maar tegen de gecreëerde zachte oppervlakken.

  Galm (of echo) verminderen doe je het beste door juist de zichtbare harde oppervlakken te voorzien van geluidsabsorptie. Waar, hoeveel en op welke manier absorptie moet worden aangebracht is afhankelijk van een aantal factoren. De eerste pijler is de huidige en beoogde nagalmtijd. Ook spelen o.a. het volume, plek van de bron en ontvanger, de vorm en de gebruikers van de ruimte een rol.

  Ruimte zonder akoestische oplossingen

  Ruimte zonder akoestische oplossingen

  Ruimte met akoestische oplossingen

  Ruimte met akoestische oplossingen

  Nagalmtijd meten

  Een eenheid die binnen de akoestiek aangeeft hoe lang het duurt voordat een geluid met 60dB afzwakt is de nagalmtijd. Hoe langer de nagalmtijd hoe slechter dit is voor de verstaanbaarheid. In een woonruimte, klaslokaal, kantoor of opnamestudio wil je een zeer korte nagalmtijd hebben. Eigenlijk niet meer dan 0,5 seconden.

  In een kerk mag de nagalmtijd dan wel weer wat langer zijn, namelijk vanaf 1,0 seconden. De beoogde nagalmtijd is dus afhankelijk van de gebruikers en de toepassing.

  Meten is weten. En daarom meten we de huidige nagalmtijd met een galm test. Dit doen we met professionele meetapparatuur, een microfoon en een geluidsimpuls. Hiermee meten we het verval van 60dB in een ruimte. Hiermee komen we erachter wat de huidige nagalmtijd in de ruimte is.

  Als we in een kantoor een nagalmtijd van 1,0 seconden meten moet er flink wat absorptie in de ruimte komen voor een reductie van de nagalmtijd naar 0,5 seconden. De exacte hoeveelheid absorptie hangt dus altijd af van de huidige nagalmtijd en de beoogde nagalmtijd. Aan de hand van het volume van de ruimte bepalen en het absorptievermogen van de akoestische oplossing berekenen we exact wat er nodig is in de ruimte voor een prettige nagalm.

  Met onze eigen ontwikkelde software ‘Acoustic Advisor’ kunnen we in een handomdraai de beoogde oplossing bepalen en het eindresultaat berekenen. Hiermee heb je tijdens ons bezoek direct in beeld welke oplossingen voor jou geschikt zijn.

  Meetapparatuur akoestische meting

  Zonder meting de galm verminderen

  Voor een nagalmmeting op locatie kun je contact opnemen. Een nagalmmeting en een advies is voor zakelijke klanten gratis. Ook voor particulieren is een nagalmmeting een optie, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

  Met een nagalmmeting kunnen we met zekerheid zeggen of de beoogde oplossing ook de juiste is. Niettemin kun je ook zelf aan de slag gaan met oplossingen om de galm te verminderen. Door akoestische oplossingen op slimme plekken toe te voegen vermindert u ten alle tijden de nagalmtijd.

  Je kunt galm uit de ruimte halen door wanden rondom zitplekken akoestisch te maken. Harde wanden nabij gebruikers veroorzaken meestal de eerste reflecties. Door deze te dempen sla je een eerste slag. Ook het plafond boven de gebruikers is een slimme plek om akoestische maatregelen te treffen.

  Denk op kantoor of klaslokaal hierbij aan plafondeilanden boven de bureaus of vergadertafel. En in een woonkamer of restaurant akoestische panelen boven de eettafel(s).

  Kom je er toch niet helemaal uit? Wij denken graag met je mee bij jou op locatie, via de chat, per e-mail, telefoon of bij ons in de showroom.

  Plafondpanelen school Berg en Bos

  Galm in huis

  Heb je last van galm in huis? Galm in woonkamer of keuken? Ook hierbij is absorptie uiteraard de oplossing. Uiteraard helpen gordijnen, vloerkleden (liefst hoogpolig), meubilair, boekenkast allemaal mee bij het verminderen van galm. Maar ook dan kunnen vervelende reflecties tussen wanden de akoestiek verstoren.

  Een slimme manier om galm uit de ruimte te halen zijn het plaatsen van akoestische panelen op de wanden achter de zitbank en de eettafel. Ook boven de salontafel wordt steeds vaker gebruik gemaakt van akoestische eilanden. Er zijn tal van oplossingen.

  Wil je ook een akoestische meting op locatie? Dat is zeker mogelijk! Neem hiervoor telefonisch contact op met een van onze adviseurs.

  Akoestiek woning verbeteren - plafondeiland en fotopaneel

  Vraag advies aan

  Meting op locatie

  Wanneer je meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kun je een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Ruben V website

  Ruben de Visser

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag