Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Akoestiek ouderenzorg

  Akoestiek woonzorg verbeteren

  In veel woonzorglocaties en verpleeghuizen is er sprake van huiskamers of slaapkamers die akoestische aandacht nodig hebben. Denk hierbij aan woonzorglocaties of dagbesteding in de verstandelijk gehandicaptenzorg, seniorenzorg of een hospice.

  Het verbeteren van de akoestiek in een zorglocatie levert meer rust, verstaanbaarheid en veilige situaties op. De uitdagingen liggen in dergelijke situaties bij de volgende onderwerpen:

  • zeer lage nagalmtijd;
  • gedempt geluidsniveau;
  • hygiëne en veiligheid. 

  Wat levert goede akoestiek in woonzorg op?

  De voordelen

  In veel woonzorglocaties waar we komen is er sprake van een slechte akoestiek in gemeenschappelijke ruimten. Denk aan gedeelde huiskamers, eetruimten of een aula. Vaak door harde vloeren en weinig aanwezige meubels is de akoestiek slecht. Dit is voor zowel de bewoners als de zorgverleners zeer onprettig. Een goede akoestiek in deze ruimten levert dan ook veel op

  Rust en comfort

  Een goede akoestiek levert meer rust en comfort op. Geluiden worden minder schel en beter gedempt. De verweking van het geluid gaat eenvoudiger en dit geeft rust en comfort

  Veiligheid

  Geluid wordt door een goede akoestiek helder. Er ontstaat minder ruis tussen bron en ontvanger. Noodkreten, ruzies en hulpvragen zijn beter te signaleren. Hierdoor ontstaat er een veiligere werkvloer.

  Gezonde leef en werkomgeving

  Minder vermoeidheid, minder stress en hogere productiviteit door een goede akoestiek. Deze uitkomsten dragen bij aan een gezonde omgeving voor zowel bewoners als zorgverleners.

  De meest verkochte oplossingen

  Voor goede akoestiek in zorglocaties

  De akoestische oplossing moet voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van o.a. brandveiligheid, impactbestendigheid en hygiëne.

  Er zijn verschillende praktische en efficiënte oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek.

  • EASYceiling plafondeilanden
  • EASYceiling plafondpanelen 
  • EASYultra wandpaneel
  • EASYphoto wandpaneel

  Vraag advies aan

  Inzicht in de akoestische situatie

  Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Robbert website

  Robbert te Loeke

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag