Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control
  Home
  Akoestisch onderzoek
  Meting door akoestisch adviseur Robbert

  Akoestisch onderzoek

  In veel gebouwen gebruiken we harde materialen voor vloeren, wanden en plafonds. Hierdoor ontstaat een holle klank in de ruimte; ook wel echo of galm genoemd. 

  Leven in deze ruimte wordt moeilijk en het is onmogelijk om je te concentreren op een taak en u raakt vermoeid. EASY Noise Control verbetert uw akoestiek. Doe nu een akoestisch onderzoek in uw gebouw.

  • Akoestisch onderzoek op locatie;
  • Meer dan 2000 projecten uitgevoerd;
  • Altijd een eerlijk advies.

  Verschillende producten en maatregelen per gebouw

  Akoestische problemen door onder ander galm komen in veel gebouwen voor. Producten en maatregelen kunnen sterk verschillen per gebouw. We hebben dan ook voor ieder gebouw een aparte oplossing pagina om de akoestiek te verbeteren:                      

  Verschillende maatregelen en producten per gebouw

  Akoestische meting

  EASY Noise Control adviseert bij problemen met de akoestiek! We voeren akoestisch onderzoek op locatie uit in restaurants, kantoren, woningen, scholen en andere zakelijke gebouwen. De resultaten van deze akoestische meting, worden meteen verwerkt in de “Acoustic Advisor”. Hier komt een akoestisch rapport uit voort. Acoustic advisor is een speciaal door ons ontwikkeld softwarepakket. Deze software laat ter plaatse laat zien welke verbeteringen mogelijk zijn. 

  Onze akoestisch adviseur heeft tijdens het bezoek voldoende stalen mee van ons uitgebreide pakket aan oplossingen. Je kunt dus direct op locatie een keuze maken. Vervolgens kun je in de Acoustic Advisor zien welke verbetering dit jou oplevert. Na afloop van het gesprek krijg je dit advies vrijwel direct toegestuurd. Wij zijn hiermee uw akoestisch bureau voor meting, advies en de oplossing! 

  Akoestische meting

  Hoe werkt een akoestisch onderzoek op locatie?

  Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt, maken we een afspraak voor een bezoek op locatie. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan onze video! 

  Het bezoek duurt circa 1-3 uur. De duur is afhankelijk van het aantal ruimten dat wordt gemeten. 

  Akoestiek verbeteren

  In 5 stappen

  Een akoestisch onderzoek bestaat uit de volgende 5 stappen.

  Stap 1: Uitleg en voorbespreking

  Op locatie brengt onze akoestisch adviseur samen met jou het probleem in kaart. Ook geeft hij een korte toelichting op onze werkwijze. Indien gewenst verzorgt hij een meer uitgebreide presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

  Stap 2: Akoestische meting van de ruimten

  In iedere afzonderlijke ruimte vindt een meting plaats. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter. Daarna worden enkele schoten afgevuurd met een alarmpistool waarmee de nagalmtijd wordt gemeten. Een dergelijke meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers plaats.

  Stap 3: Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

  We vullen de meetgegevens in ons eigen ontwikkelde softwarepakket in, wat resulteert in een helder akoestisch rapport. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. Je ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen. Ook kun je direct je vragen stellen. Omdat esthetiek ook een belangrijke rol speelt, heeft onze adviseur voldoende samples mee. Zo hoef je jouw keuze niet alleen op een afbeelding te baseren.

  Stap 4: Rapportage en offerte

  Vrijwel direct na het bezoek ontvang je het rapport van de meting. Zo heb je de mogelijkheid om hierover na te denken of het te bespreken met een collega. Tevens sturen wij je een offerte voor de levering en montage (indien gewenst) van de oplossing.

  Stap 5: Vervolg

  Na de meting houden we uiteraard graag contact. Als je nog iets wilt aanpassen, verwerken we dat graag voor je in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing

  Ontdek EASY Noise Control!

  Met ons enthousiaste team van 40 medewerkers staan we voor service en gemak, een zo helder mogelijk advies en helpen we jou om een akoestisch project van A tot Z te realiseren.

  Kom eens langs in onze showroom!

  De showroom van EASY Noise Control is zeer centraal gelegen. Ons kantoor te De Meern (bij Utrecht) ligt enkele autominuten vanaf de kruising van A2 en A12 en heeft voldoende gratis parkeergelegenheid. In onze showroom/kantoor vind je voorbeelden van al onze producten; deze zijn deels verwerkt in de showroom en deels verwerkt in het kantoor op de 1e verdieping. Het bezoeken van onze showroom is mogelijk op afspraak, zodat wij volledig de tijd hebben om je zo goed mogelijk te adviseren.

  Kom eens langs in onze showroom! 2

  Vraag advies aan

  Metingen van galmproblemen

  Wanneer je meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kun je een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

  Thomas website

  Thomas van Hulst

  Akoestisch specialist

  Specialistisch advies van onze medewerkers
  Showroom met onze producten
  Akoestische meting op locatie

  Stuur vrijblijvend een aanvraag