Deskundig advies voor ieder geluidsprobleem

  Snelle levering en professionele montage

  Showroom nabij Utrecht

  EASY Noise Control

  Absorptie onder tafel: wel of niet doen?

  Op verschillende websites en in tijdschriften wordt regelmatig geadviseerd om noppenschuim onder een tafel aan te brengen. Op deze manier zou het mogelijk zijn om de akoestiek te verbeteren zonder dat dit zichtbaar is. In de praktijk zul je echter ervaren dat deze maatregel weinig tot geen effect zal hebben. Er zal geen significant hoorbaar verschil zijn.

  Aimée

  Waarom niet doen?

  • Het effect van geluidsabsorberend materiaal onder de tafel is beperkt; er is sowieso meer nodig. Alleen in harde ruimtes zonder vloerbedekking kan er een lichte verbetering merkbaar zijn; 
  • Akoestisch schuim onder de tafel is nooit genoeg om een goede akoestiek te bereiken; 
  • Tegenwoordig zijn er veel aantrekkelijkere alternatieven die veel effectiever werken. 

  Waarom werkt dit niet?

  Om de akoestiek in een ruimte effectief te verbeteren, is het essentieel om geluid snel te absorberen. Geluid weerkaatst tegen harde materialen. Wanneer we aan tafel zitten, kaatst het geluid via het tafelblad omhoog naar het plafond, waardoor het geluid eigenlijk niet of pas laat onder de tafel terechtkomt. 

  Dit laat meteen zien dat in de meeste gevallen het plafond als eerste oppervlak geluidsabsorberende materialen nodig heeft. Dit kan worden ondersteund door het plaatsen van wandpanelen en andere geschikte methoden.  

  Wat kun je doen om de akoestiek te verbeteren?

  De meest effectieve en gebruikelijke methoden voor een betere akoestiek zijn plafondeilanden en plafondpanelen. Het plafond biedt het beste oppervlak voor een gelijkmatige verdeling van geluidsabsorptie in de ruimte. Bovendien is het meestal het grootste oppervlak in de kamer en heeft het de minste kans op beschadiging. 

  Als aanvulling op de plafondoplossingen, of wanneer er beperkte ruimte is aan het plafond, is er altijd de optie om te kiezen voor een wandoplossing, zoals EASYphoto. 

  Akoestiek woning verbeteren - plafondeiland en fotopaneel
  Akoestische plafondeilanden restaurant plein 7

  Advies

  We raden je ten zeerste af om noppenschuim onder je tafel te plaatsen. We staan klaar om je te helpen bij het verbeteren van de akoestiek. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies!

  Deel