Akoestiek meldkamer politie Den Bosch

In opdracht van Politie Diensten Centrum heeft EASY Noise Control gebogen akoestische EASYphoto wanden aangebracht in de meldkamer en opschalingsruimte Oost-Brabant in Den Bosch. In de meldkamer Oost-Brabant werken politie, ambulancevoorziening en brandweer samen. Deze ruimtes zijn cruciaal voor de burgers in nood en voor de inzet van coördinatie van de hulpverlening tijdens calamiteiten. Uiteraard is goede akoestiek en spraakverstaanbaarheid binnen deze ruimtes een vereiste.

De door EASY Noise Control uitgevoerde akoestische panelen voor de meldkamer Oost-Brabant werden ontworpen door Studio JAN.

Uitgangspunt van het ontwerp is het beeld van een abstract spinnenweb. Het web staat symbool voor de meldkamer die een centrale rol speelt bij de afhandeling van meldingen.

De medewerkers van de meldkamer vormen de ‘spin’ terwijl het ‘spinrag’, de draden van het web, het netwerk van de verschillende  (hulp)diensten voorstelt. Al deze draden zijn met elkaar verbonden en zorgen voor een goed geolied hulpverleningsapparaat.

Op verzoek van de gebruikers paste Studio JAN een ingetogen kleurenpalet en abstracte bewolking toe om de hectiek van de meldkamer te compenseren.

Het op maat gemaakte en opvallende ontwerp van Studio JAN in combinatie met de hoogwaardige akoestische prestaties maken van de akoestische panelen in de meldkamer een echte eyecatcher.

Wilt u meer informatie over dit product of een afspraak met een van onze akoestisch adviseurs bij u op locatie?  Neem dan contact met ons.

Akoestiek wand

Akoestiek meldkamer

Akoestiek meldkamer

Producten in dit project

akoestisch behang met EASYphoto Wall

EASYphoto

Wall - akoestische wand

  • Op maat leverbaar
  • Complete wandoplossing
  • Print of afbeelding naar keuze
Bekijk
v.a.€157,60

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager

Wellicht interessant