Akoestiek productiehal Meijer Metal verbeterd

Bij Meijer Metal in Sint Jacobiparochie is een bestaande productiehal aangepast voor uitbreiding van het machinepark. De bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Bouwbedrijf Lont uit Sint Annaparochie. Voor aanvang van de werkzaamheden is EASY Noise Control gevraagd om preventief akoestische maatregelen te nemen in deze productiehal.

Vanwege de grootte van de hal (1600m2) en de harde vloer- wand- en plafondoppervlaktes was hier sprake van een hinderlijk galmende ruimte. De spraakverstaanbaarheid was slecht door het reflecteren van geluidsgolven, veroorzaakt door diverse bronnen.

Na het meten van de bestaande nagalmtijd door EASY Noise Control is een akoestisch adviesrapport opgesteld met enkele opties ter verbetering van de akoestiek. Er werd gekozen voor een oplossing met vrijhangende EASY plafondeilanden voor de benodigde plafondabsorptie, in combinatie met EASY baffles welke de benodigde wandabsorptie verzorgen. In het ontwerp was rekening gehouden met de aanwezige lichtstraten, leidingwerk, verlichting en andere obstakels als windverbanden.

Na 4 dagen montage is er een controlemeting uitgevoerd door EASY Noise Control. De lange nagalmtijd van gemiddeld 1,7 seconden bleek succesvol gereduceerd te zijn naar een comfortabele 1,3 seconden. Voor een dergelijke productiehal is een nagalmtijd gewenst van 1,1 tot 1,5 seconden. Medewerkers in de productiehal gaven aan dat er een heel behoorlijke verbetering merkbaar was: de spraakverstaanbaarheid was sterk verbeterd.

Producten in dit project

akoestisch plafond hal

EASYindustry Ceiling

Akoestisch plafondeiland

  • Voor industriële toepassing
  • Kader van brute aluminium (niet geanodiseerd)
  • Verschillende afhanghoogte mogelijk
Bekijk
v.a.€105,00
EASYbaffle

EASYindustry Baffle

Akoestische baffle

  • Wit of verzinkt kader
  • Eenvoudig te monteren
  • Op iedere gewenste hoogte af te hangen
Bekijk
v.a.€54,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager