Akoestiek stansmessenfabriek verbeterd

Bij een recente opknapbeurt bij Oorbeek Stansmessen in Amsterdam besloot men het oude, vervuilde akoestische schuim van de wanden te verwijderen. Het schuim bleek zijn akoestische werking nog niet verloren te zijn: direct na het verwijderen van het schuim nam de galm en geluidshinder in de werkplaats toe. EASY Noise Control werd benaderd voor het vinden van een oplossing.

Meten is weten

De eerste stap bestond uit het in kaart brengen van de huidige akoestische situatie met behulp van een nagalmtijdmeting. De nagalmtijd bedroeg gemiddeld 1,3 seconde, waar naar onze mening een nagalmtijd van 0,8 tot 1,0 seconde gewenst is.

Een langere nagalmtijd veroorzaakt geluidshinder voor de medewerkers in de ruimte. Geluid draagt ver en wanneer het geluidsniveau toeneemt, heeft dit negatieve gevolgen voor de spraakverstaanbaarheid.

Oplossing

EASY Noise Control heeft op basis van de nagalmtijdmeting een advies en bijbehorende offerte opgesteld voor het verbeteren van de akoestiek. In de offerte werden twee opties voorgelegd: EASYpol polyesterwol of Rockfon Sonar Activity geplaatst tegen de wanden van de ruimte. De keuze van de opdrachtgever is gevallen op de laatstgenoemde, duurzamere oplossing.

Realisatie

De Sonar Activity panelen zijn in één dag aangebracht door ons ervaren montageteam. Zowel akoestisch als esthetisch heeft de gerealiseerde oplossing geleid tot een uitstekend resultaat.

Producten in dit project

Verlijmbare akoestische panelen

Rockfon

Sonar Activity B

  • Verlijmbaar
  • Kern van steenwol
  • In twee afmetingen
Bekijk
v.a.€20,83

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Remco Soeteman
Akoestisch specialist