Akoestiek werkplaats Netherlocks verbeterd

Netherlocks is een fabrikant van maatwerk veiligheidskleppen voor leidingsystemen in de olie- en gasindustrie. In de werkplaats van Netherlocks worden deze systemen door diverse werknemers geassembleerd. Vanwege de hoge kwaliteitsstandaarden is optimale concentratie een vereiste. De akoestiek speelt bij deze optimale concentratie een belangrijke rol.

Slechte akoestiek na verbouwing
Na een interne verbouwing, waarbij de ruimte is vergroot en magazijnstellingen buiten de werkplaats zijn geplaatst, ondervonden de medewerkers hinder als gevolg van galm. Het geluid dat geproduceerd werd in de werkplaats verplaatste zich door de gehele ruimte en de diverse geluidsbronnen werden op grotere afstand waargenomen.

Dat de akoestiek in de ruimte slecht was, werd bevestigd door een nagalmtijdmeting die door EASY Noise Control is uitgevoerd. Met een nagalmtijd van 1,6 tot 2,0 seconde werd de gewenste nagalmtijd van 0,8 tot 1,0 seconde ruimschoots overschreden. Gezien de opstelling van de medewerkers en geluidsbronnen adviseerde EASY Noise Control een combinatie van geluidsabsorberende plafondeilanden en akoestische wandpanelen.

Geluidsabsorberende plafondeilanden en fotopanelen
Aan de hand van hoogwaardige geluidsabsorberende plafondpanelen van Ecophon zijn 150 m2 plafoneilanden modulair opgebouwd. Deze zijn binnen twee werkdagen gemonteerd door ons deskundige montageteam. Voor de wandpanelen heeft Netherlocks gekozen voor een combinatie van akoestiek en esthetiek, in de vorm van drie EASYphoto fotopanelen in een van afmeting 3600 x 3000 mm. Deze wandpanelen waren voorzien van afbeeldingen in het thema van de producten van Netherlocks.

Hoewel het akoestisch resultaat nog niet is getoetst is het belangrijkste resultaat gerealiseerd; een zeer tevreden klant.

Producten in dit project

werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

  • Op maat leverbaar
  • Print naar keuze
  • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60
akoestisch plafond hal

EASYindustry Ceiling

Akoestisch plafondeiland

  • Voor industriële toepassing
  • Kader van brute aluminium (niet geanodiseerd)
  • Verschillende afhanghoogte mogelijk
Bekijk
v.a.€105,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Ruben de Visser
Projectmanager