Akoestische verbeteringen bedrijfsruimte Ferm Werk

In het begin van dit jaar heeft EASY Noise Control in opdracht van Ferm Werk akoestische voorzieningen aangebracht in de bedrijfsruimte te Woerden. In deze ruimte was er sprake van een slechte akoestiek. Door galm en reflecties verspreidden de geluidsgolven zich door de ruimte. Dit had negatieve gevolgen voor het geluidsniveau, de spraakverstaanbaarheid en de concentratie van de medewerkers. Uit metingen bleek de gemiddelde nagalmtijd 1,7 seconde te bedragen, terwijl de ideale nagalmtijd voor deze ruimte op gemiddeld 0,8 seconde ligt.

Om deze ideale nagalmtijd te realiseren, werd er op advies van EASY Noise Control gekozen voor een combinatie van EASYphoto akoestische fotopanelen en akoestische EASY plafondeilanden. Deze geluidsabsorberende materialen zijn in een optimale verdeling over het plafond en de wanden van de ruimte aangebracht. Aan de hand van berekeningen werd ingeschat dat hiermee een gemiddelde nagalmtijd van 0,8 seconde behaald zou worden.

Nadat de akoestische plafondeilanden en wandpanelen zijn aangebracht, is er een nameting uitgevoerd. De resultaten van deze meting zijn hieronder afgebeeld. Uit deze tabel blijkt dat de gerealiseerde nagalmtijd overeenkomt met de berekende nagalmtijd. Het gewenste resultaat is dus theoretisch behaald.

Uiteindelijk draait het echter allemaal om de ervaring van de medewerkers van Ferm Werk. Uit gesprekken met de gebruikers van de ruimte blijkt dat zij de verbeteringen als zeer positief ervaren. De ruimte is een stuk rustiger, waardoor het voor de medewerkers gemakkelijker is om hun concentratie te behouden.

Meetresultaat

EASYphoto

Fermwerk

Producten in dit project

werk aan de muur akoestisch
Meest gekozen

EASYphoto

Akoestisch fotopaneel

  • Op maat leverbaar
  • Print naar keuze
  • 100% recyclebaar
Bekijk
v.a.€157,60
Meest gekozen

EASYceiling Plus

Akoestisch plafondeiland

  • Op maat leverbaar
  • Aluminium frame
  • Keuze uit verschillende kleuren
Bekijk
v.a.€101,00

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Remco Soeteman
Akoestisch specialist