Ruimtes in een oud herenpand voorzien van akoestische plafondpanelen

Een kinderdagverblijf in Rotterdam, onderdeel van een organisatie waaraan we eerder oplossingen hebben geleverd, benaderde EASY Noise Control met een akoestisch probleem. 

Het kinderdagverblijf is gelegen in een oud herenpand, waar in twee ruimtes een vervelende galm werd ervaren. Ruimte 1 was op de begane grond: het plafond is hier hoog en de wanden staan relatief dicht op elkaar. Ruimte 2 bevindt zich in de kelder van het pand, hier is de ruimte vrij laag.

Akoestisch specialist Thomas is op locatiebezoek geweest voor een akoestische meting. Hiermee werd bevestigd wat de klant al ervaarde: de nagalmtijd was te lang. Het geluid van spelende kinderen wordt in een galmende ruimte alleen maar versterkt en dit zorgt voor teveel prikkels voor zowel de kinderen als de medewerkers. 

In beide ruimtes was een oplossing aan de wand geen optie, omdat hier vaak werkjes van de kinder op worden gehangen. Daarnaast wilde de klant een zo neutraal mogelijke oplossing. In overleg met de klant is er gekozen voor verlijmbare plafondpanelen

Quote van de klant: ‘’Het resultaat is zowel akoestisch al esthetisch in balans, onze medewerkers zijn zeer tevreden over het resultaat’’.

Akoestische plafondpanelen

akoestische plafondpanelen

EASYceiling Direct

Akoestisch plafondpaneel

  • Eenvoudig te verlijmen
  • Rechte rand of facetrand
  • Meerdere afmetingen en kleuren
Bekijk
v.a.€42,00