Verrijdbare geluidsschermen onderweg naar China

Het EASYscherm industriële geluidsscherm is een veelgebruikt product door EASY Noise Control voor diverse binnen- en buitentoepassingen. Met behulp van de modulaire opbouw wordt voor uiteenlopende problemen een oplossing gerealiseerd. Nieuw binnen ons assortiment geluidsschermen is het verrijdbare EASYscherm geluidsscherm.

Case

Een Nederlandse machinebouwer heeft een productielijn geplaatst in een Chinese fabriek. Uit metingen blijkt het geluidsniveau marginaal hoger te zijn dan de grenswaarden. Een vaste oplossing is geen optie vanwege de gewenste toegankelijkheid rondom de machine. EASY Noise Control werd benaderd voor het ontwerp en de productie van een passende oplossing. Dit resulteerde in een geluidsscherm van 30 meter lang, bestaande uit vijftien gelijke delen, welke individueel verrijdbaar zijn.

Logistieke uitdaging

Vijftien geluidsschermen naar China transporteren is geen voor de hand liggende operatie. Om het transport zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, worden de schermen als losse bouwpakketten aangeleverd. Alle panelen, profielen, steunen, wieltjes, schroeven, zelftappers en zelfs bitjes worden in de juiste afmetingen en aantallen meegeleverd. Ter controle wordt één scherm bij de klant in Nederland opgebouwd, waarbij de projectleider foto's maakt voor de werkinstructies aan zijn collega in China.

#wij adviseren akoestiek

Als u geen onzekerheid wilt over de huidige akoestiek kunnen we ook op locatie een meting verrichten. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur om een goede nagalmmeting te verrichten.

Advies nodig?

Remco Soeteman
Akoestisch specialist