Akoestiek verbeteren

In gebouwen en thuis wordt er vaak gebruik gemaakt van harde materialen voor de vloer, de wand en het plafond. Door het gebruik van deze materialen kan er een holle klank in de ruimte ontstaan, ook wel galm of echo genoemd.

Door deze holle klank wordt de ruimte moeilijk leefbaar. Je raakt eerder vermoeid en kunt je moeilijker concentreren op een taak.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van de akoestiek en het verminderen van de galm. Van A tot Z kunnen we u helpen om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. We komen eerst bij u op locatie voor een vrijblijvende akoestische meting. Met de resultaten van deze meting gaan we samen met u op zoek naar de beste akoestische oplossing in uw situatie.

Onze producten worden in-house geproduceerd en kunnen wanneer gewenst door onze eigen monteurs gemonteerd worden. Zo wordt u dus volledig ontzorgt tijdens het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte.

Akoestiek religieus gebouw

Verschillende gebouwen

Het verbeteren van de akoestiek is toepasselijk voor veel gebouwen en woningen. In veel gebouwen wordt namelijk een vervelende galm ervaren.

Maar eisen en maatregelen waar het akoestische product dat gebruikt wordt aan moet voldoen kunnen per gebouw verschillen. Daarom hebben we voor ieder gebouw een aparte pagina met oplossingen:

Akoestische meting op locatie

EASY Noise Control adviseert u graag bij het verbeteren van de akoestiek. In kantoren, woningen, scholen, restaurants en bij andere zakelijke gebouwen voeren we gratis een akoestisch onderzoek op locatie uit.

De resultaten van dit onderzoek worden gelijk verwerkt in ‘’Acoustic Advisor’’. Een speciaal ontwikkelde software die laat zien wat een verbetering oplevert.

Op locatie worden al de verschillende akoestische oplossingen besproken. Na het gesprek krijgt u vrijwel direct het advies opgestuurd. Hiermee zijn we uw akoestisch bureau voor het verbeteren van de akoestiek.

Meetapparatuur - EASY Noise Control

Hoe ziet een akoestisch onderzoek op locatie eruit?

Telefonisch of via de mail is er een afspraak met u gemaak voor een bezoek op locatie, weten hoe dit er aan toe gaat? Bekijk de video hiernaast!

Het bezoek op locatie duurt ca. 1 tot 3 uur. Afhankelijk van het aantal ruimtes dat gemeten moet worden. Hieronder vind u de 5 stappen van het bezoek.

 

Akoestiek verbeteren in 5 stappen

Stap Voorbespreking en uitleg

Onze akoestisch adviseur brengt op locatie samen met u het probleem in kaart. Er wordt door de akoestisch adviseur een korte toelichting gegeven op onze werkwijze en over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Akoestische meting ruimtes

In alle ruimtes waar u een akoestisch probleem ervaart wordt een meting uitgevoerd. De meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter. Hierna worden een aantal schoten afgevoerd met een alarmpistool. Hierdoor kan de nagalmtijd gemeten worden. Deze akoestische meting duurt ongeveer 10 minuten en vindt plaats zonder medewerkers.

Stap Bepalen van oplossing in Acoustic Advisor

In een door ons zelf ontwikkelde software vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en kunt hierop reageren en vragen stellen. Omdat ook de esthetiek een belangrijke rol speelt heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

Stap Rapportage en offerte

Na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting. Om alles nog een keertje door te nemen en eventueel te bespreken met een collega. Ook ontvangt u een offerte voor levering en (indien gewenst) montage van de oplossing.

Stap Next step

Na het bezoek op locatie houden we graag contact. Als er nog iets aangepast dient te worden dan verwerken we dat graag voor u in Acoustic Advisor. We willen als akoestisch bureau graag inzichtelijk en begrijpelijk maken wat het akoestische effect is van de bedachte oplossing.

Bezoek onze showroom

Indien u graag naar ons toe wilt komen voor advies, dan kan dat ook! Onze showroom bevindt zich bij ons kantoor in de Meern, nabij Utrecht. De showroom is goed te bereiken. Het is gevestigd op enkele minuten vanaf de kruising A2 en A12.

Er is bij het pand genoeg gratis parkeergelegenheid voor de deur. In onze showroom/ kantoor vindt u veel voorbeelden van onze producten om de akoestiek te verbeteren.

Voor een bezoek aan onze showroom dient u een afspraak te maken, zodat wij volledig de tijd hebben om u zo goed mogelijk te kunnen helpen en adviseren.

Tijdens een bezoek aan de showroom laten we u graag kennismaken met onze verschillende producten en materialen. Onze akoestisch adviseur vertelt u hier graag meer over. Ook hebben we samples, volledige oplossingen en een fotowand in de showroom. Hierdoor kunt u de meeste oplossingen zien en voelen en een goed beeld krijgen van wat het beste bij u situatie past.

Akoestisch advies showroom
ruben de visser, werknemer, easy noise control

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag