Akoestiek advies

Bij het gebruik van veel harde materialen voor vloeren, wanden en plafonds kan er een slechte akoestiek in de ruimte ontstaan. De ruimte wordt hierdoor moeilijk leefbaar. Concentreren op een taak wordt lastiger en je raakt snel vermoeid.

EASY Noise Control geeft akoestisch advies en helpt u met het verbeteren van de akoestiek, door middel van een akoestisch advies. Neem contact met ons op voor een akoestisch advies op locatie.

Akoestisch advies showroom
Akoestische plafondeilanden - interieur

Passende oplossing voor elk gebouw

In alle soorten gebouwen komen akoestische problemen voor. Voor elk gebouw is er dan ook weer een andere juiste oplossing.

Wij geven akoestisch advies per gebouw op de diverse oplossing pagina’s:

Akoestisch advies

EASY Noise Control geeft advies bij akoestische problemen. Zowel in kantoren, restaurants, scholen als in woningen en andere zakelijke gebouwen. We voeren hier een akoestische meting uit en geven aan de hand van de resultaten van deze meting een akoestisch advies.

We voeren de resultaten van deze akoestische meting direct in, in “Acoustic Advisor”. Dit is een speciaal door ons ontwikkeld softwarepakket dat het mogelijk maakt om direct op locatie te laten zien wat een verbetering oplevert.

Onze akoestisch adviseur heeft uiteraard voldoende stalen mee van ons uitgebreide pakket aan oplossingen. U kunt dus direct op locatie een keuze maken en deze terug zien in Acoustic Advisor.

Na afloop van het gesprek krijgt u dit advies vrijwel direct via de mail toegestuurd. EASY Noise Control is hiermee uw akoestisch bureau voor zowel advies, als de meting en uiteindelijk de oplossing!

Meetapparatuur - EASY Noise Control

Hoe werkt een akoestisch advies op locatie?

Telefonisch kunt u een afspraak/ advies op locatie plannen. Benieuwd hoe dit advies in z’n werk gaat? Bekijk de video hiernaast, waarin akoestisch adviseur Yalmar u meeneemt!

De afspraak duurt circa 1-3 uur. Afhankelijk van de aantal ruimtes die gemeten moeten worden.

 

Akoestiek verbeteren in 5 stappen

Stap Toelichting en voorbespreking

Op locatie brengt onze akoestisch adviseur het probleem in kaart samen met u. Ook wordt er een korte toelichting gegeven op onze werkwijze en indien gewenst geeft de adviseur een presentatie over de geluidsproblematiek in uw specifieke situatie.

Stap Akoestische meting van de ruimtes

Er vindt een meting plaats in iedere afzonderlijke ruimte. Een meting bestaat uit het positioneren van een geluidsmeter, waarna er enkele schoten worden afgevuurd met een alarmpistool. Hiermee wordt de nagalmtijd gemeten. Een dergelijke meting duurt circa 10 minuten en vindt zonder medewerkers in de ruimte plaats.

Stap Bepalen van oplossingen in de Acoustic Advisor

In een door ons ontwikkeld softwarepakket vullen we de meetgegevens in. Daarna bekijken we specifiek per ruimte welke oplossingen voor u het meest geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. U ziet direct aan tafel wat het effect is van deze oplossingen en u kunt dan ook meteen vragen stellen. De esthetiek speelt ook een belangrijke rol en daarom heeft onze adviseur voldoende samples mee zodat u uw keuze niet alleen op een plaatje hoeft te baseren.

Stap Rapportage en offerte

Vrijwel direct na het bezoek ontvangt u de rapportage van de meting zodat u deze nog een keer in kunt zien of kunt bespreken met een collega bijvoorbeeld. Tevens ontvangt u van ons een offerte voor levering en montage (indien gewenst) van de akoestische oplossing.

Stap Vervolg

Na de meting houden we uiteraard graag contact. Nog een wijziging? Geen probleem! Wij verwerken dat graag voor u in de Acoustic Advisor. Als akoestisch bureau willen we altijd begrijpelijk en inzichtelijk maken wat het akoestische effect is van de beoogde oplossing.

Ontdek EASY Noise Control!

Met ons enthousiaste team van 35 medewerkers staan we voor service en gemak en een zo helder mogelijk advies en helpen we je om een akoestisch project van A tot Z te realiseren.

Maak een afspraak in onze showroom

Indien u graag naar ons toe wilt komen voor advies, dan kan dat ook! Dicht bij Utrecht in de Meern is ons kantoor met showroom te vinden. Op een paar autominuten vanaf de kruising A12 en A2 en met meer dan genoeg gratis parkeerplekken.

Op afspraak is het mogelijk om onze showroom te bezoeken. U vindt hier voorbeelden van onze producten. Deze vindt u in de showroom, maar ook zijn veel producten in ons eigen kantoor op de 1e verdieping verwerkt.

EASY Noise Control - showroom
ruben de visser, easy noise control, werknemer

Vraag advies aan

Wanneer u meer inzicht wilt in de huidige akoestische situatie, kunt u een meting op locatie aanvragen. Op basis van deze meting geven wij een praktisch en doelgericht advies.

speaker, easy noise control Advies over geluidsreductie
bounce, easy noise control Metingen van galmproblemen
foam, easy noise control Advies over akoestische materialen

Stuur vrijblijvend een aanvraag